Het MSD van vandaag is wereldleider op het gebied van gezondheidszorg en werkt mee aan een gezonde wereld. Met onze geneesmiddelen, vaccins, biologische therapieën en ondersteunende diensten bieden we innovatieve behandelingen voor een betere gezondheid van mensen en dieren in meer dan 140 landen. We zijn actief betrokken bij een betere toegang tot de gezondheidszorg. Dat doen we met uitgebreid beleid, programma’s en samenwerkingsverbanden. Bij MSD in Nederland werken ongeveer 4500 medewerkers op drie verschillende hoofdlocaties Oss, Haarlem en Boxmeer. 

Haarlem
Productie, verpakking, verkoop en medische ondersteuning voor zorgverleners en patiënten

MSD is in 1954 als eerste Europese vestiging van het Amerikaanse Merck & Co. Inc gestart als klein verkoopkantoor met tien medewerkers in Amsterdam. Om zelf medicijnen te kunnen produceren verhuisde MSD in 1956 naar de Waarderpolder in Haarlem. Inmiddels is het bedrijf daar uitgegroeid tot een dynamisch productie- en distributiecentrum voor Europa en andere werelddelen. Daarnaast is ook het Nederlandse hoofdkantoor in Haarlem gevestigd.

Oss
Ontwikkeling, productie en verpakking van geneesmiddelen

Al sinds 1923 staat Oss bekend om zijn geneesmiddelen. Het is de geboorteplaats van Organon – nu geïntegreerd in MSD. Met meer dan 2.000 collega’s werken we op deze locatie aan de productie en ontwikkeling van geneesmiddelen.

Boxmeer
Onderzoek, ontwikkeling en productie van geneesmiddelen voor dieren

MSD Animal Health in Boxmeer is de grootste locatie van MSD wereldwijd op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie van vaccins en geneesmiddelen voor dieren: het Biosciences Center Boxmeer.

Innovatie in Nederland
Innovatie en onderzoek vormen de basis van ons bedrijf. In Nederland vindt veel klinisch onderzoek met onze nieuwe geneesmiddelen plaats. Hiervoor werken we samen met ziekenhuizen en onderzoeksinstituten. Daarnaast werkt het MSD Development Center Oss aan de ontwikkeling van geneesmiddelen en nieuwe toepassingen ervan, bijvoorbeeld voor opkomende landen.