Merck & Co., Inc., Kenilworth, New Jersey, VS staat bekend als “Merck” in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico. We staan bekend als “MSD” in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en Azië-Pacific. We zijn een wereldwijde biofarmaceutische leider met een gevarieerde portfolio van geneesmiddelen op het gebied van oncologie, vaccins en diergezondheidsproducten.

We zijn gedreven door onze missie om innovatieve producten te ontwikkelen en te leveren die levens redden en verbeteren. Met 69.000 medewerkers die actief zijn in meer dan 140 landen, bieden we state of the art laboratoria, fabrieken en kantoren die zijn ontworpen om onze medewerkers te inspireren leren en ontwikkelen. We zijn trots op onze 125 jaar dienstverlening en blijven een van de grootste investeerders ter wereld in onderzoek en ontwikkeling. Bij MSD in Nederland werken ongeveer 6000 medewerkers op vier verschillende hoofdlocaties Haarlem, De Bilt, Oss en Boxmeer. 

Haarlem
Productie, verpakking, verkoop en medische ondersteuning voor zorgverleners en patiënten
MSD is in 1954 als eerste Europese vestiging van het Amerikaanse Merck & Co. Inc gestart als klein verkoopkantoor met tien medewerkers in Amsterdam. Om zelf medicijnen te kunnen produceren verhuisde MSD in 1956 naar de Waarderpolder in Haarlem. Inmiddels is het bedrijf daar uitgegroeid tot een dynamisch productie- en distributiecentrum voor Europa en andere werelddelen. Daarnaast is ook het Nederlandse hoofdkantoor in Haarlem gevestigd.

Oss
Ontwikkeling, productie en verpakking van geneesmiddelen
Al sinds 1923 staat Oss bekend om zijn geneesmiddelen. Het is de geboorteplaats van Organon – nu geïntegreerd in MSD. Op deze locatie werken we aan de productie en ontwikkeling van geneesmiddelen.

Boxmeer / De Bilt
Onderzoek, ontwikkeling en productie van geneesmiddelen voor dieren
MSD Animal Health in Boxmeer is de grootste locatie van MSD wereldwijd op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie van vaccins en geneesmiddelen voor dieren: het Biosciences Center Boxmeer.

Innovatie in Nederland
Innovatie en onderzoek vormen de basis van ons bedrijf. In Nederland vindt veel klinisch onderzoek met onze nieuwe geneesmiddelen plaats. Hiervoor werken we samen met ziekenhuizen en onderzoeksinstituten. Daarnaast werkt het MSD Development Center Oss aan de ontwikkeling van geneesmiddelen en nieuwe toepassingen ervan, bijvoorbeeld voor opkomende landen.