OLVG is hét stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam.
Met hoofdlocaties in Oost en West.

Ontstaan uit de fusie van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis staan wij al ruim anderhalve eeuw midden in de samenleving van uniek Amsterdam. OLVG wil een sleutelrol vervullen in de verbetering van de gezondheid en zorg voor iedereen in onze stedelijke omgeving. Voor een beter leven in een gezonder Amsterdam.

Altijd open voor iedereen
Voor OLVG is iedereen uniek. En wij zijn er op betekenisvolle momenten in ieders leven. Daarom stemmen wij onze zorg af op ieders specifieke situatie. Of het nu gaat om een eenvoudige behandeling of een complexe ingreep. Om spoedeisende hulp of chronische zorg. Grote blijdschap of diep verdriet. Wij zijn wel wat gewend.

Betrokken en nieuwsgierig
We zorgen dat patiënten zich zoveel mogelijk thuis voelen. Betrekken iedereen actief bij de behandeling en helpen mensen zelf te beslissen. In nauwe samenwerking met onze zorgpartners, want alleen samen kunnen we zorgen dat de mens echt centraal staat.

Toonaangevend
Samen kunnen wij onze positie als hét toonaangevende stadsziekenhuis van Amsterdam verder invullen. Door de kwaliteit van onze zorg, opleiding en onderzoek nog verder te verbeteren. En door ons nog verder te specialiseren in complexe behandelingen. Zo kunnen wij iedereen in onze stad en regio altijd de beste zorg en behandeling blijven bieden.

Het OLVG is een opleidingsziekenhuis met een groot aanbod aan medisch-specialistische, paramedische en verpleegkundige opleidingen en initieert toegepast patiëntgebonden wetenschappelijk onderzoek. Om de samenwerking op deze terreinen verder uit te breiden, hebben het OLVG en het AMC een overeenkomst gesloten. Het OLVG heeft daarbij de exclusieve status van Teaching Hospital gekregen.

Het OLVG is één van de 26 topklinische ziekenhuizen die samenwerken in de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Daarnaast vormt het OLVG samen met 5 andere STZ ziekenhuizen het samenwerkingsverband Santeon. Het OLVG kent een gedecentraliseerd besturingsmodel met 26 resultaatverantwoordelijke units.

Locaties

OLVG, locatie Oost 
Oosterpark 9
1091 AC Amsterdam
020 599 91 11

OLVG, locatie West
Jan Tooropstraat 164
1061 AE Amsterdam
020 510 89 11

OLVG, locatie Spuistraat
Spuistraat 239a
1012 VP Amsterdam
020 599 41 00