Het Oogziekenhuis Rotterdam is in Nederland de superspecialist specifiek voor uw ogen, zonder daarbij uw menselijke gevoelens te veronachtzamen. Binnen Oogziekenhuis wordt u behandeld door vooraanstaande oogartsen, die zeer deskundig en gespecialiseerd  zijn in refractiechirurgie en oculoplastische chirurgie. Bij Het Oogziekenhuis Rotterdam helpen wij u graag van uw staar (cataract) af. U kunt bij ons terecht voor standaard- en complexe cataractoperaties.

Binnen Het Oogziekenhuis Rotterdam werken ongeveer 550 medewerkers en oogartsen. Dit maakt ons een relatief klein ziekenhuis. We werken in kleine teams en de lijnen met de teamleiders zijn erg kort. De sfeer is open en informeel. Artsen en medewerkers werken multidisciplinair samen in de verschillende behandelteams.

De 550 medewerkers zijn overigens niet alleen werkzaam in Het Oogziekenhuis Rotterdam, maar ook binnen één van de samenwerkingslocaties van Het Oogziekenhuis (Franciscus Gasthuis & Vlietland en IJsselland Ziekenhuis), Oogziekenhuis Focuskliniek en het Rotterdams Oogheelkundig Instituut.

Naast Het Oogziekenhuis Rotterdam is het Rotterdams Oogheelkundig Instituut (R.O.I.)gevestigd in Het OOGhuis. Naast het R.O.I. zijn in het OOGhuis ook de Oogziekenhuis FocuskliniekHet Oogzorgnetwerk en Visio Zuid-West Nederland gehuisvest. Zo is alle oogheelkundige kennis en zorg gebundeld, ten bate van de patiënt.

OOGhuis
Schiedamse Vest 160
3011 BH Rotterdam

Het Oogziekenhuis Rotterdam, locatie Havenpolikliniek
Haringvliet 72
3011 TG Rotterdam