Vrijwilligers zijn noodzakelijk om medicatie op een verantwoorde manier te testen om later ziektes te bestrijden. Ongeveer 1200 vrijwilligers per jaar kiezen voor deelname aan geneesmiddelenonderzoek bij QPS Groningen. QPS Netherlands B.V. te Groningen voert geneesmiddelenonderzoek uit in opdracht van internationale farmaceutische en biotechnologische bedrijven en maakt onderdeel uit van een internationale organisatie.

Over geneesmiddelenonderzoek
Geneesmiddelenonderzoek maar ook het testen van onderzoeksmedicatie valt of staat met de belangrijke bijdrage van vrijwilligers, in de volksmond ook wel proefpersonen genoemd. In opdracht van farmaceutische organisaties voert QPS onafhankelijk onderzoek uit naar nieuwe geneesmiddelen. QPS is daarom regelmatig op zoek naar vrijwilligers die mee willen werken aan geneesmiddelenonderzoek.

Waarom QPS?

  • QPS heeft een gezellige huiselijke sfeer
  • QPS is geen enorm groot bedrijf, maar gericht op vrijwilligers
  • QPS stelt veiligheid voorop
  • QPS heeft voor iedereen een onderzoek

Hoe werkt een onderzoek?
Een geneesmiddelenonderzoek begint met een voorkeuring om te kijken of een vrijwilliger voldoet aan de criteria van het onderzoek.Tijdens de onderzoeksperiode wordt de te onderzoeken medicatie toegediend om te kijken wat de effecten en eventuele bijwerkingen zijn.

 

QPS Netherlands B.V.
Petrus Campersingel 123
9713 AG Groningen
https://www.qps.com
Telefoon: 050-304 8000