Het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum B.V.(RHMDC), is een zelfstandig bedrijfsonderdeel binnen de Reinier Haga Groep. Het RHMDC verzorgt 1e en 2e lijns diagnostiek voor onder andere huisartsen, ziekenhuizen, verloskundigen, arbodiensten, (verpleeg)klinieken en zelfstandige behandelcentra in heel Nederland.

Diagnostiek voor het hele zorgspectrum
RHMDC verzorgt laboratoriumdiagnostiek voor bijna het hele spectrum aan medische zorgverleners binnen Nederland. Op het gebied van eerstelijnszorg zijn wij landelijk actief voor onder andere huisartsen, verloskundigen, arbodiensten, (verpleeg)klinieken en zelfstandige behandelcentra. Daarnaast leveren wij de laboratoriumdiagnostiek voor het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft, het Haga Ziekenhuis in Den Haag en het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer, die samen de Reinier Haga Groep vormen. Omdat het Reinier de Graaf en het Haga Ziekenhuis beide tot de Topklinische ziekenhuizen behoren, levert RHMDC op bepaalde gebieden ook Topklinische diagnostiek.

De Reinier Haga Groep ontstond in 2013 uit de bestuurlijke fusie tussen het HagaZiekenhuis en de Reinier de Graaf Groep. In juni 2015 trad het LangeLand ziekenhuis ook toe. RHMDC is een zelfstandige laboratoriumorganisatie binnen deze groep.

Alle gangbare laboratoriumdisciplines
Ons diagnostiekaanbod omvat alle gangbare laboratoriumdisciplines:

Dit betekent dat of het nu gaat om bloed, urine, feces, huidbiopten of andere lichaamsmaterialen; u kunt altijd bij ons terecht!

Alle Laboratoriumdiagnostiek onder één dak
Als laboratoriumorganisatie is RHMDC uniek in Nederland: het is de enige laboratoriumorganisatie die actief is in zowel de eerste-, tweede- als derdelijnszorg en daarnaast diagnostiek uit alle gangbare laboratoriumdisciplines in eigen beheer kan aanbieden. RHMDC betekent al uw laboratoriumdiagnostiek onder één dak!
Doordat wij alles onder 1 dak faciliteren kunt u voor uiteenlopend onderzoek bij ons terecht, daarin zijn wij uniek in Nederland.

Locaties

 • Laboratorium te Spijkenisse:
  Bezoekadres: Stevinweg 11, 3208 KM Spijkenisse
  Postbus: Postbus 579, 3200 AM Spijkenisse
  Antwoordnummer:  Antwoordnummer 50, 3200 VB Spijkenisse
 • Locatie Limburg:
  Bezoekadres: Sint Franciscusweg 36, 6417 BD Heerlen
 • Locatie Amsterdam:
  Bezoekadres: Pilotenstraat 60, 1059 CR Amsterdam
 • Locatie Delft:
  Bezoekadres: Reinier de Graafweg 3-11  2625 AD Delft