Samen zorgen voor kwaliteit van leven

In 1910 startten vijf ambitieuze artsen en de Zusters van Liefde het St. Antonius. Een unieke combinatie van mensgerichtheid en innovatiedrang heeft geleid tot een topklasse medische organisatie met vestigingen in Midden-Nederland. Naast de algemene zorg is St. Antonius gespecialiseerd in hart & vaat, long en kanker. Vandaag de dag kenmerkt de zorg bij St. Antonius zich door een intensieve en open samenwerking met patiënten, die zelf de regie kunnen nemen over de kwaliteit van hun leven.

Feiten & cijfers
In het St. Antonius Ziekenhuis werken ruim 5.500 medewerkers, meer dan 370 medisch specialisten, ongeveer 175 arts-assistenten en 700 vrijwilligers. Allemaal zetten ze zich dagelijks in om alle patiënten zo goed mogelijk te behandelen, verzorgen en begeleiden. Vrijwel alle specialismen zijn vertegenwoordigd in ons ziekenhuis. Het ziekenhuis biedt zorg op acht locaties.

Bekijk ook het online jaaroverzicht 2017 voor meer feiten en cijfers van 2017 en een terugblik op het jaar, of het overzicht van de kerncijfers.

Continu verbeteren
Het St. Antonius Ziekenhuis streeft continu naar verbetering van kwaliteit, zodat u als patiënt de beste medische behandeling, verpleegkundige zorg en service krijgt die u verdient in een comfortabel en veilig ziekenhuis. Daarom zijn opleiding en onderzoek, naast patiëntenzorg, de belangrijkste pijlers in ons ziekenhuis.

Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL)

Het Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL) levert diverse laboratorium- en onderzoeksdiensten aan het St. Antonius Ziekenhuis op drie ziekenhuislocaties, twee transmurale centra en de 1e lijn (huisartsen). Met een team van ruim 150 FTE worden analyses uitgevoerd in drie modern uitgeruste laboratoria, onder andere op het gebied van de algemene chemie, hematologie, hemostase, DNA en speciale technieken. Tevens is de eenheid verantwoordelijk voor een transfusielaboratorium/bloedbank. De afdeling is geaccrediteerd door de CCKL.

St. Antonius heeft zes locaties.