“100 % op tijd compleet & steriel

SteriNoord zorgt voor de sterilisatie van instrumentarium ten bate van operatieve zorg zowel klinisch als poliklinisch. SteriNoord neemt hierbij de verantwoordelijkheid op zich voor zowel het gehele desinfectie-, assemblage- en sterilisatieproces alsmede voor de logistiek als het instrumentarium op het juiste moment bij haar klanten te bezorgen.

Historie
Medio 2007 zijn een aantal ziekenhuizen in Noord-Nederland met elkaar de verkenning aangegaan naar de mogelijkheden van het uitvoeren van de werkzaamheden ten bate van desinfectie en sterilisatie van operatie instrumentarium. Na een langdurig traject zijn uiteindelijk het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) overgebleven in deze ontwikkeling. Samen met B.Braun, als medeaandeelhouder, is SteriNoord zoals het nu staat ontwikkeld. Hierbij is gebruik gemaakt van de aanwezige deskundigheid binnen de drie aandeelhouders en de specifieke kennis bij B.Braun die men heeft binnen Europa op het gebied van zelfstandige sterilisatiecentra.

In 2016 is SteriNoord ‘live’ gegaan en heeft in september 2016 de volledige productie van het UMCG overgenomen. In oktober 2017 is dit ook gedaan met het instrumentarium van het OZG. SteriNoord is daarmee een van de grootste sterilisatiecentra van de Benelux met een state of the art uitrusting en gemotiveerd personeel.