Resultaat en vorderingen rondom multiple sclerose
We weten nog niet wat MS veroorzaakt. Maar door de investering in wetenschappelijk onderzoek:

  • is diagnose naar MS inderdaad verbeterd;
  • is het verloop van de ziekte beter in kaart gebracht;
  • zijn de behandeling en kwaliteit van zorg voor mensen met de ziekte MS daadwerkelijk sterk verbeterd.

Een medicijn is er nog niet, wel zijn er nu middelen die het aantal opflakkeringen van de ziekte verminderen en symptomen bestrijden.

Onderzoek naar MS: nationaal en internationaal
MS-onderzoek is een internationale inspanning, waaraan Nederland belangrijk bijdraagt. Nederlandse onderzoekers werken intensief samen met buitenlandse onderzoeksinstituten. Het onderzoek in Nederland wordt gestimuleerd, gecoördineerd en beoordeeld door de Wetenschappelijke Raad.

Hier is de Stichting MS Research trots op
Hoogtepunten in de geschiedenis van Stichting MS Research zijn: in 1990 de start van de Nederlandse Hersenbank die een cruciale rol speelt binnen het onderzoek naar MS; in 1995 de start van het MS-MRI Centrum; in 1998 de opening van het MS Centrum voor Onderzoek en Zorg aan de Vrije Universiteit in Amsterdam; in 2002 de start van het MS Centrum ErasMS te Rotterdam, in 2010 de start van het MS Centrum Sittard en in 2011 de start van het MS Centrum St. Radboud te Nijmegen; en de toekenningen van inmiddels zes MS-fellowships: in 2000 aan prof.dr. Sandra Amor en dr. Inge Huitinga, in 2004 aan dr. Wia Baron, in 2006 aan dr. Leonie Boven, en in 2008 aan dr. Brigit de Jong en dr. Jack van Horssen.