Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede biedt kwalitatief hoogwaardige medische zorg op een betrokken en patiëntgerichte wijze. We leveren in samenwerking met anderen een volledig pakket aan professionele zorg, onderzoek en behandeling en vervullen daarmee een belangrijke regionale functie. Ons ziekenhuis staat bekend om zijn expertise op het gebied van voeding, sport en bewegen, waaronder ook topsportgeneeskunde, echografie en MRI en slaapproblematiek.

Kwaliteit en patiëntveiligheid staan hoog in het vaandel: patiëntveilig werken is op alle niveaus in de organisatie een belangrijk onderdeel van het dagelijks handelen. Het ziekenhuis is door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) inclusief het veiligheidsmanagementsysteem (VMS) geaccrediteerd sinds 2004.

Medisch Microbiologisch Laboratorium
De afdeling medische microbiologie houdt zich bezig met diagnostiek, de therapie en de preventie van infectieziekten en is ISO 15189-geaccrediteerd.

Het MML werkt in opdracht van medisch specialisten van Ziekenhuis Gelderse Vallei, huisartsen, GGD-artsen, verloskundigen en zorginstellingen in de regio.

Onderzoek
Op het medisch microbiologisch laboratorium wordt onderzoek gedaan naar infectieziekten die worden veroorzaakt door micro-organismen zoals:

  • bacteriën
  • virussen
  • schimmels en gisten
  • parasieten (met name protozoa en wormen)

Deze micro-organismen kunnen worden opgespoord door middel van direct of indirect onderzoek.

Het overzicht van onderzoeken die het laboratorium verricht is te vinden in de bepalingenwijzer.