Symbiant is hét expertisecentrum op het gebied van pathologie. Opgericht door drie toonaangevende Noord-Hollandse medische centra: Noordwest Ziekenhuisgroep (voormalig Medisch Centrum Alkmaar), Westfriesgasthuis en Zaans Medisch Centrum.

Symbiant biedt state-of-the-art klinische pathologie (waaronder moleculaire technieken) voor de eerste lijn, ziekenhuizen en ZBC’s. Naast de diagnostiek beoogt Symbiant een leidende rol te spelen in (toegepast) onderzoek, innovatie en opleiding.

Symbiant is met circa 160 medewerkers een groot laboratorium voor pathologie, verdeeld over locatie Hoorn, locatie Alkmaar en een frontoffice in Zaandam. We volgen de laatste ontwikkelingen op het gebied van klinische pathologie en naast histologie wordt er ook imuunhistochemie, moleculaire pathologie en cytologie gedaan. Tevens assisteren wij bij het uitvoeren van de Mohs-techniek. Ook is Symbiant één van de vijf laboratoria waar het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker plaatsvindt. Hier is een geheel nieuw moleculair laboratorium voor opgezet waar we trots op zijn en uiteraard werken we volgens ISO 15189.

Recent waren wij als lab een van de testlab’s die testen op Covid-19. Een snelle interne switch heeft het mogelijk gemaakt hier een positieve bijdrage aan te leveren en deze activiteit te kunnen combineren met onze andere werkzaamheden.

Alkmaar (Noordwest Ziekenhuisgroep)
Wilhelminalaan 12
1815 JD Alkmaar
088 – 024 9902

Hoorn/Zaandam (Westfriesgasthuis)
Maelsonstraat 3
1624 NP Hoorn NH
088 – 024 9904