Wageningen Food Safety Research doet onderzoek naar veilig en betrouwbaar voedsel. Wij zijn specialist in (forensisch) meten, doen hoogwaardig onderzoek en ontwikkelen methodes om stoffen in voeding op te sporen. 

Wageningen Food Safety Research (WFSR) is een samenvoeging van het huidige RIKILT Wageningen University & Research en het Laboratorium voor Voeder- en Voedselveiligheid van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA-LabVV).

Unieke combinatie
Wageningen Food Safety Research is een organisatie met een unieke combinatie van hoogwaardige analyses, onderzoek en referentietaken. Het levert hiermee een belangrijke bijdrage aan veilig en betrouwbaar voedsel en diervoeders. Wageningen Food Safety Research werkt met name voor overheden en in het bijzonder de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Een loket
Door de fusie van RIKILT en het LabVV van de NVWA ontstaat een loket voor onderzoek naar voedselveiligheid en voedselfraude. Daarnaast is het een belangrijk calamiteitenlaboratorium voor de overheid voor voedselveiligheid. milieu-incidenten en terreuraanslagen.
Het nieuwe instituut maakt onderdeel uit van Wageningen University & Research. Wageningen Food Safety Research doet (routine)-analyses, hoogwaardig wetenschappelijk en forensisch onderzoek en methode ontwikkeling. Daarmee heeft het een belangrijke kennisfunctie.