Wijtzes Food Concultancy (WFC) levert onderstaande diensten op het gebied van voedselveiligheids-advies en microbiologische analyses.

  • WFC Food Safety, het adviesbureau dat bedrijven adviseert op het gebied van o.a. voedselveiligheid. Kwaliteit beperkt zich niet alleen tot uw product, maar ook tot uw organisatie. Wij helpen onze klanten bij het opzetten van kwaliteitssystemen o.a. HACCP, BRC, BRC Packaging, BRC S&D, IFS, IFS Logistics, ISO 22000, FSSC 22000 en ISO 9001 systemen. Naast het behalen van kwaliteitscertificaten is het behouden daarvan minstens zo belangrijk. Daarbij kunnen we ook ondersteuning bieden. Denk daarbij aan in-huis kwaliteitsmanagement, periodieke controles, intern en extern auditeren enzovoort.
  • WFC Analytics, ons laboratorium in Arkel, bij Gorinchem. Wij hebben ons als laboratorium gespecialiseerd in microbiologisch onderzoek. Naast regulier controlewerk voeren we veel challengetesten en houdbaarheidsonderzoek uit.
    We beperken ons hierbij niet uitsluitend tot de voedingsmiddelenindustrie, maar ook tot cosmetica en farmaceutisch onderzoek. Voor de routinematige controle analyses zijn we uiteraard geaccrediteerd. In samenwerking met onze partners voeren we ook chemisch onderzoek uit.
  • WFC Trainingen  Onze trainingen zijn gericht op de gehele voedingsmiddelen industrie. Zoekt u een basis training voor uw personeel, of een verdiepende training op het gebied van kwaliteitsmanagement, microbiologie, risk assessment of risk management, dan kunnen wij die verzorgen voor u. We hebben een aantal standaard trainingen  zoals HACCP, hygiëne codes, GMP diervoeders, persoonlijke hygiëne, voedselveiligheid, hygiënisch ontwerpen en recalls. Uiteraard kunnen alle trainingen aangepast worden aan de specifieke situatie in uw bedrijf.