Leer met deze baanbrekende en wetenschappelijk bewezen effectieve methode de symptomen van autisme bij kinderen te verminderen

Qigong Sensorische Therapie (QST) massage is een rustgevende, tactiele autisme behandeling die ouders 15 minuten per dag uitvoeren over een periode van maximaal twee jaar om kinderen te helpen hun normaal gevoel van aanraking weer te krijgen en de symptomen van autisme te verminderen of te elimineren. Resultaten zijn reeds zichtbaar na 30 dagen behandeling. QST is een unicum onder de autisme behandelingen; het geeft kinderen toegang tot een meer normale ontwikkeling, helpt hen zich meer behaaglijk te voelen en zich te verbinden met anderen en draagt bij aan een verbetering van de algehele levenskwaliteit.​

QST-1: Online – Ouder Trainer Cursus – het eerste niveau

Dit is een online cursus met 20 uur studie die je certifieert en traint om ouders te ondersteunen met het QST Ouder Protocol. Deze certificatie geeft geen opleiding tot het rechtstreeks behandelen van  kinderen.

QST-2: Opleiding tot QST kindertherapeut en coach voor autisme – het tweede niveau

Dit is een gecombineerde cursus met 40 uur klassikale en online training die afgestudeerden certificeert om:

a) kinderen te behandelen met de QST massage en
b) ouders op te leiden en te begeleiden met het QST Ouder Protocol.

Deze training wordt 1x per jaar op locatie aangeboden.

Doelgroep

De cursus richt zich tot professionele begeleiders en naar alle opvoeders/begeleiders, paramedici, leerkrachten, vrijwilligers of mantelzorgers die werken met kinderen, jongeren of volwassenen met een sensorische stoornis of een diagnose ASS met of zonder een verstandelijke beperking.

In ’t kort

Deze cursus gradueert studenten zowel als QST ouder trainer/coach en als QST therapeut(e) voor autisme. Studenten leren de basisprincipes van training en coaching om ouders de QST massage aan te leren en hierin te kunnen begeleiden. Zij krijgen eveneens een praktische training in de QST massage en de mogelijkheid om hun vaardigheden te ontwikkelen tijdens een uitgebreide klinische praktijk.

Programma

 • 5-dagen initiële opleiding – Therapeuten volgen 5 dagen initiële klassikale training. De klinische supervisie op afstand zal doorlopen tot eind van de opleiding.
 • 4 maanden klinische praktijk en supervisie
  – Therapeuten werken met een familie met een kind dat voldoet aan alle toelatingsvoorwaarden.
  – Families die deelnemen aan het QST2 opleidingstraject krijgen gratis toegang tot de Online Oudertraining Cursus
 • Case Studies – Therapeuten zullen hun werk op 2 verschillende momenten voorleggen. De eerste keer halverwege het traject via een Skype vergadering en op het einde van het traject tijdens de integratiedag.

Toelatingsvoorwaarden

 • Minimaal twee jaar professionele ervaring met kinderen die autisme hebben – OF – een ouder of een naast familie lid van een kind met autisme.
 • In goede gezondheid te verkeren en weinig of geen chronische medicatie te nemen. QST massage maakt gebruik van de energie van de behandelaar en deze wordt beïnvloed door chronische ziekte.
 • Een familie te rekruteren die toestemming geeft om met de familie te werken voor de duur van de opleiding.
 • Criteria voor deelname van het kind:
  – ASS diagnose
  – is jonger dan 6 jaar
  – neemt geen of weinig psychotrope medicatie
  – heeft geen bijkomende neurologische aandoening hebben (bv. hersenverlamming of onbehandelde epilepsie)
  – geen andere intensieve autisme interventies zijn ingepland tijdens de duur van de QST opleiding

Cursusgeld en kosten

Cursusgeld is € 1.953,- excl. overnachtingen. Het cursusgeld omvat de 5 dagen initiële opleidingde integratiedag en een heerlijke lunchmaaltijd tijdens elke trainingsdag; het boek “Sensorische behandeling van autisme” van Dr. Silva en de Qigong self-care DVD; alle supervisie tijdens de klinische praktijk, toegang tot de QST2 online klas en de online oudertraining voor therapeuten; en toegang tot de Online Oudertraining Cursus voor families.

Lees verder op onze site.

Meer informatie

Er zijn vier trainingsniveau’s voor professionele therapeuten. Elk niveau vereist een certificaat van het QSTI. Om het volledige aanbod aan trainingen wereldwijd te raadplegen klik hier. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Sabine Baeyens via sabine@qsti.org