Zorgscholing-bij-en-nascholing-260-x-60Zorgscholing creëert een compleet, kwalitatief hoogstaand scholingsaanbod voor (kleine) instellingen, zzp-ers en andere professionals die onder de WKKGZ vallen. Dit kunnen zowel individuele zorgverleners (zzp-ers), (kleine) zorginstellingen, samenwerkingsverbanden als bedrijven zijn.

Onze thema’s

Om ons cursusaanbod overzichtelijk te houden hangen wij trainingen, cursussen en workshops onder een van de 3 thema’s. Kijk hier voor ons e-learning aanbod.

 • Ondernemerschap
  Wat kan, mag en waarom zou je het wel of niet moeten willen?
  Hoe zit het met verantwoordelijkheden, aansprakelijkheden en hoe regel je dingen goed voor jezelf en voor de cliënt?
  Trainingen onder deze categorie geven antwoord op vragen die je jezelf, als ondernemend zorgverlener of medewerker van een (kleine) zorginstelling zou moeten stellen.
  In deze trainingen worden meestal praktijksituaties/casusbesprekingen gebruikt om theorie en praktijk op begrijpelijke wijze bij elkaar te brengen.
  Vrijwel alle cursisten geven na deelname aan dat zij zeer bruikbare handvatten hebben gekregen.
 • Technisch
  Aanleren, herhalen, verbeteren van technische handelingen.
  Het herhalen en periodiek toetsten van vaardigheden is niet alleen een verplicht nummertje.
  We maken het verschil door je niet alleen te leren hoe je volgens protocol ‘een kunstje’ uit moet voeren. We leggen ook uit waarom het op een bepaalde manier moet. Door deze kennis en inzicht kun jij betere zorgverlenen en verklein je risico’s voor jouw cliënt en voor jezelf. Pas als je dat weet, ben je bewust bekwaam en bevoegd.
 • Verdieping
  Werken als hulpverlener kan zowel fysiek als mentaal belastend zijn. Daarom bieden we een breed scala aan verdiepende cursussen. Van time management en haptonomisch verantwoorde tiltechnieken tot mentale weerbaarheid, maar ook trainingen die je helpen om te gaan met moeilijke situaties, stress of ongewenst gedrag.
  Het is belangrijk dat je weet wie je bent, wat jouw waarden en normen zijn en welk effect jouw gedrag heeft op de ander en hoe je dat kunt beïnvloeden.
  Al onze verdiepingstrainingen zijn gericht op duurzame inzetbaarheid en zullen je sterker in jouw werk maken.
  Maak je werk fijner door op tijd in jezelf te investeren. Niemand is erbij gebaat als jij voortijdig uitvalt…

Steeds beter worden – PDCA

Om iedereen scherp te houden en aan te blijven sluiten bij de actualiteit worden onze docenten, de inhoud van onze trainingen en de locaties na iedere trainingsdag geëvalueerd door cursisten. Onze lat ligt hoog, we brengen continu verbetering aan en vervangen trainingen als deze niet meer aansluiten op de behoeften van onze cursisten.

Veilig en gecertificeerd

Zorgscholing heeft de audit van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs glansrijk doorstaan en is gecertificeerd door het CRKBO. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Geregistreerde instellingen mogen hun cursussen en trainingen vrijgesteld van BTW aanbieden.

Het datacenter waar wij onze gegevens opslaan en de ontwikkelaars die onze software ontwikkelen delen onze waarden mbt kwaliteit. Beiden zijn NEN 7510 (informatiebeveiliging in de zorg), ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO 27001 (informatiebeveiliging) gecertificeerd.

Meer weten?

Alle trainingen die we aanbieden zijn ook incompany te organiseren. Mis je iets in ons aanbod of beschik jij over (nieuwe) informatie die relevant is voor jouw beroepsgroep? Help ons dan door contact op te nemen.