HumanNova geeft training en advies aan bedrijven en organisaties in zeer uiteenlopende sectoren. Zo verzorgen wij opleidingen voor gemeenten, bouwondernemingen, zorginstellingen, netwerkbedrijven en gebouwenbeheerders.

HumanNova biedt een groot aantal opleidingen met betrekking tot arbeidshygiëne, risicomanagement en veiligheid. Wij zien het daarbij als onze uitdaging om voor u op zoek te gaan naar de specifieke kennis die het best aansluit bij uw organisatie of vraagstuk.

Klik hier voor ons totale cursusoverzicht. Alle cursussen bieden wij ook op maat aan.

Uitgelichte opleidingen

 • Praktisch Arbocoördinator – 5 dagen
  De arbocoördinator is het deskundige aanspreekpunt voor zaken op het gebied van arbeidsomstandigheden binnen organisaties. De arbocoördinator is goed op de hoogte van de geldende wettelijke verplichtingen, afspraken betreffende arbeidsomstandigheden vanuit de CAO, arboconvenanten en andere eisen die de ARBO-wet aan u en uw werkgever stelt.
 • 1-daagse praktische cursus Legionella risicoanalyse
  Deze cursus geeft u inzicht in de methode om zelfstandig een Legionella RIE te begeleiden en preventief / praktisch op te treden tegen de risico’s van de Legionella bacterie. Daarnaast geeft deze cursus een heldere aanpak voor het maken van een Legionella risicoanalyse voor leidingwater en voor proceswater zoals koeltorens en het lucht-behandelingssysteem (waaronder de ISSO 55.1 / 2). Tijdens deze cursus zal eerst de theorie worden behandeld volgens de BRL 6010,waarna  het leidingwater en het proceswater zal worden behandeld. Afsluitend volgt een case. Deze cursus behandelt ook welke regelgeving precies geldt voor welk soort waterinstallatie, en wie er toezicht houdt op de naleving van de regels. Belangrijk om te weten, voor alle eigenaren en beheerders van watervoerende systemen. Ook voorziet deze cursus in de benadering van de 4 verschillende risicoklassen zoals de wet ze voorschrijft.
 • Preventiemedewerker – 1 dag
  Een preventiemedewerker is belast met het bevorderen van de veiligheid en de gezondheid binnen het bedrijf waar hij of zij werkzaam is. De preventiemedewerker dient goed op de hoogte zijn van de arborisico’s van het bedrijf. Belangrijke taken van de preventiemedewerker zijn;

  • Begeleiden van de risico-inventarisatie en evaluatie,
  • Geven van voorlichting,
  • Houden van toezicht,
  • Vraagbaak zijn voor iedereen in het bedrijf over gezondheid en veiligheid.

Meer informatie

Wij verzorgen onze opleidingen en trainingen op twee locaties: in Tilburg en Utrecht / Nieuwegein. Daarnaast kunnen wij uw medewerkers incompany trainen. Informeert u eens naar de mogelijkheden.

U kunt contact met ons opnemen via +31 (0)13 590 47 39 of info@humannova.nl.