Dé acute neurologiecursus voor artsen

De NeurologicALS is een cursus voor élke arts die te maken heeft met acute neurologie. Middels een specialistisch e-learningpakket en twee hands-on praktijkdagen wordt de cursist optimaal opgeleid in het opvangen van acuut neurologische patiënten volgens de ABCDE-methodiek. Alle artsen die vitaal bedreigde patiënten opvangen op de spoedeisende hulp dienen ABCDE-geschoold te zijn volgens de IGZ (Inspectie voor de Gezondheidszorg). Door het volgen van de NeurologicALS wordt aan deze eis voldaan.

Doelgroep
De NeurologicALS is een cursus voor specialisten en arts-assistenten (in opleiding) van de afdelingen: neurologie, spoedeisende hulp, neurochirurgie, intensive care, interne geneeskunde en anesthesiologie. Tevens is deze cursus nuttig voor artsen van overige afdelingen die geïnteresseerd zijn in acute neurologie.

Voorbereiding
De cursist bereidt zich voor middels e-learningmodulen. Het e-learningpakket vergt circa 30 uur aan voorbereidingstijd en bevat o.a. de volgende onderwerpen:

  • Acute Neurologie (i.s.m. de Nederlandse Vereniging voor Neurologie)
  • ABCDE
  • CT-hersenen beoordelen
  • Neurologisch Onderzoek
  • Sepsis
  • Shock & Hemodynamiek
  • ECG

Praktijkdagen
De praktijkdagen worden gegeven door enthousiaste en vaardige docenten in ons simulatiecentrum (Gondel 1, 1186 MJ Amstelveen) en bestaan o.a. uit:

  • Hands-on scenariotraining
  • Verdiepende en interactieve presentaties
  • Workshops met de onderwerpen: ABCDE, Neurologisch Onderzoek, Airway Management, Lumbaalpunctie en Bewustzijnsdaling

De praktijkdagen starten om 8.45 uur (vanaf 8.30 uur inloop) en eindigen rond 18.00 uur. Na afloop van de eerste praktijkdag biedt ExpertCollege een diner aan en na afloop van de tweede praktijkdag is er nog gelegenheid voor een borrel. Klik hier voor het volledige programma van de praktijkdagen.

Toetsing
Op de tweede praktijkdag wordt de cursus afgesloten met een theorie- en praktijkexamen.

Certificaat
Na het behalen van het theorie- en praktijkexamen ontvangt u het NeurologicALS-certificaat.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven voor de cursus via www.neurologicals.nl/inschrijven.

Kennismaken met de NeurologicALS?
Bent u opleider en wilt u meer informatie over de NeurologicALS? Wij komen met plezier een keer bij u langs voor een presentatie over de acute neurologiecursus van ExpertCollege voor artsen. U bent natuurlijk ook van harte welkom bij ons op locatie, waar u eventueel als auditor de gehele cursus kosteloos kunt bijwonen. Als kennismakingsaanbod mag u twee specialisten of A(N)IOS van uw afdeling tegen gereduceerd tarief laten deelnemen aan de cursus. Graag maken wij nadien een afspraak om de cursus te evalueren.

Meer informatie
Voor meer informatie over deelname als auditor, het kennismakingsaanbod of overige vragen kunt u contact met ons opnemen via cursus@expertcollege.com of tel.: 020 – 545 33 80. Meer informatie over de cursus: www.neurologicals.nl/de-cursus.

Expertcollege-Nightingale Instituut loopt inmiddels 15 jaar voorop in het verbeteren en innoveren van onderwijs middels e-learning en blended learning. Het Expertcollege-Nightingale Instituut team bestaat uit clinici die hun werkzaamheden en ervaringen combineren met onderwijsontwikkeling. Zij worden bijgestaan door grafische ontwerpers, software designers en taalkundigen. Het resultaat: e-learning en blended learning met een leerervaring zoals u nog niet eerder heeft ervaren!