Speciaal voor de kraamverzorgster en de kraamzorg instellingen heeft Spruitjes en Zo! een workshop ontwikkeld waarbij gekeken wordt naar voeding tijdens de kraamtijd. De kraamverzorgster heeft een unieke positie, als enige hulpverlener is de kraamzorg actief binnen het gezin en heeft zij als zodanig inzicht in het gezinsleven en dus ook op het eetpatroon van het gezin. Zij heeft in deze een signalerende functie. 

Gezond eten tijdens de kraamperiode

De kraamtijd is voor een gezin één van de mooiste, meest emotionele maar ook drukste periodes om mee te maken. Als kraamverzorgende is het deels aan u om deze periode zo soepel mogelijk te laten verlopen. U maakt een paar dagen onderdeel uit van het gezin. Een unieke positie. Ouders vertrouwen erop dat u er voor hen bent om te helpen met de allerbeste start.
Gezonde voeding speelt in de kraamperiode een belangrijke rol. Voor het herstel van de vrouw; en nog eens extra wanneer zij voor borstvoeding kiest. In de praktijk blijken vrouwen met overgewicht gemiddeld meer moeite te hebben met borstvoeding. Deze komt vaak later – en in sommige gevallen helemaal niet – op gang. Daarnaast kan de herstelperiode bij overgewicht langer duren.

Workshop Kramen en Voeding voor de Kraamverzorgster

Tijdens deze workshop bieden wij de kraamverzorgster meer kennis over gezond eten in combinatie met borstvoeding en reiken wij handvatten aan om overgewicht bespreekbaar te maken. Kijk op onze site voor meer informatie over deze workshop.

Onderwerpen

  • Gezonde voeding tijdens de kraamperiode
  • Hoe signaleert u overgewicht of een slecht eetpatroon?
  • Hoe heeft gezond eten invloed op de borstvoeding?
  • Bespreekbaar maken van overgewicht binnen het gezin
  • Ervaringen delen met collega’s

Schrijf je hier direct in.

Spruitjes en Zo! heeft unieke coachingsmethode

Spruitjes en Zo!Spruitjes en Zo! is gespecialiseerd in gezinsbegeleiding en -ondersteuning voor het gezin in elke samenstelling en elke levensfase. De methode van Spruitjes en Zo! is ontwikkeld door Natasja Wildeman, gediplomeerd gewichtsconsulent en kindercoach met de specialisatie Kind en Voeding. Deze unieke coachingsmethode leert kinderen en jongeren hoe ze zelf goede keuzes kunnen maken. Ouders krijgen behalve adviezen en informatie over gezonde voeding ook handvatten voor de praktijk, zodat zij thuis direct aan de slag kunnen met het verbeteren van de leefstijl van het hele gezin. Onze coaches zitten verspreid door heel Nederland. Klik hier voor onze tarieven.

Meer weten?

Is overgewicht in uw gezin een probleem of heeft u een ander probleem op het gebied van voeding en kinderen en wilt u weten wat Spruitjes en Zo! voor u en uw kind kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van de coaches. Een gezond gewicht draagt bij aan een leuke jeugd en een gezonde toekomst. Spruitjes en Zo! helpt ouders om dat te bereiken.

Gratis E-book!

Meer inspiratie opdoen thuis? We hebben ook een E-book en die is gratis! Wil je hem hebben vul dan ons contactformulier in. Vermeld “gratis E-Book” Je schrijft je dan meteen ook in voor onze super leuke digitale tips & tricks die maandelijks verschijnt. Je zit nergens aan vast, opzeggen kan altijd. Onderaan iedere tips & tricks wordt die mogelijkheid aangeboden.