De juristen van de Zorg Zaken Groep ondersteunen zorgaanbieders op juridisch gebied. We zijn praktisch, laagdrempelig en hebben een grote drive u als zorgaanbieder te helpen. We hebben echter ook opleidingen en workshops in eigen beheer ontwikkeld. Deze zijn op onze locatie of kunnen in company, op maat, worden gegeven. 

Onze ervaring is dat veel zorgorganisaties worstelen met de juridische zaken in hun bedrijfsvoering. Toch is het erg belangrijk dat deze zaken op orde zijn en dat u voldoet (en blijft voldoen) aan de wet- en regelgeving. Zeker als het gaat om zaken waar de Inspectie streng op toeziet.

Ons aanbod

 • Workshop Wet zorg en dwang
  De onvrijwillige zorg is per 1 januari 2020 geregeld in de Wet zorg en dwang. In de workshop wordt uitgebreid ingegaan op de verplichtingen, het stappenplan, procedures, en de do’s en dont’s van deze nieuwe wet. Lees verder.
 • Workshop Aanbesteden in de Wlz (Wet langdurige zorg)
  In deze workshop geven we uitleg over de Wlz en de aanbesteding. Wat zijn de eisen, waar moet u op letten, hoe kan de zorginstelling aan de eisen voldoen. U ontvangt tips, praktische ondersteuning en een handig naslagwerk om de aanbesteding ter hand te kunnen nemen. Lees verder.
 • Workshop Arbeidsrecht en ZZP-er
  De nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) heeft grote gevolgen voor de zorgaanbieder. Belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de do’s and dont’s en ook het werken met ZZP-ers kent valkuilen. De workshop is gericht op de uitleg van de wet- en regelgeving en de omgang van de zorgaanbieder als werkgever met het nieuwe arbeidsrecht. Lees verder.
 • Opleiding gezondheidsrecht
  In deze tweedaagse opleiding worden de cursisten geïnformeerd over alle belangrijke aspecten van de wet- en regelgeving voor de zorgaanbieder. U weet waar u aan moet voldoen en wat de eisen zijn. U ontvangt daarnaast een handig naslagwerk met een overzicht van alle relevante wetgeving. Lees verder.

In Company workshop op maat
Onze opleidingen en workshops zijn zeer geschikt voor een in company opleiding. Met u stellen we vast hoe en wat we aan de orde gaan stellen. Maatwerk, voor het hoogste resultaat.

Meer weten?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.