Werkt u in of voor de zorg en wilt u uw kennis verdiepen, verbreden of opfrissen? SBO heeft een breed aanbod van zorg opleidingen, zorg cursussen en actualiteitencongressen die u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg.

Een SBO cursus over zorg bestaat uit 2 of 3 lesdagen verdeeld over 1 of 2 weken. Deze korte zorg cursussen geven u snel inzicht in zorgactualiteiten, methodes of structuren. Ook de zorg cursussen bieden u met de beste docenten altijd de meest actuele informatie.

Een zorg opleiding van SBO bestaat over het algemeen uit 4 tot 7 dagen verdeeld over een aantal weken. Deze meerdaagse zorg opleidingen bieden u verdieping in het onderwerp middels een praktijkgerichte aanpak. De lesstof wordt altijd afgestemd op de laatste ontwikkelingen. Zo bent u met een SBO opleiding over zorg verzekerd van de meest actuele informatie. Kijk op onze site voor meer informatie.

Uitgelichte opleiding

Verkorte opleiding voor Zorgcoördinator Passend Onderwijs – 4 dagen

Alle kinderen moeten – volgens de Wet Passend Onderwijs – op een school zitten die past bij hun kwaliteiten en mogelijkheden. Ook als zij extra ondersteuning nodig hebben. Dat is het uitgangspunt van passend onderwijs. Lukt dat niet op de school waar u uw kind had aangemeld? Dan moet er een school worden gevonden die de begeleiding wel kan bieden. Dat kan een speciale school zijn. Passend onderwijs geldt voor kinderen in het basisonderwijs en jongeren in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Met deze opleiding vergroot u uw kennis en vaardigheden en versterkt u uw positie als zorgcoördinator! Lees verder ….

De kernthema’s die aan bod komen:

  • Profiel van de zorgcoördinator en de rol, taken en verantwoordelijkheden
  • Communicatie vanuit verschillende rollen, rol naar interne- en externe partners
  • Passend Onderwijs en de mogelijke bijdrage van de zorgcoördinator daaraan
  • Handelingsgericht werken
  • Opbrengstgericht werken, hoe versterkt dit Passend Onderwijs?
  • Oplossingsgericht werken
  • Omslag van zorg naar ondersteuning

Leer in slechts 4 dagen te Utrecht hoe u de leerlingzorg optimaal vormgeeft op uw school!

Download de folder en schrijf je direct in!