Nyenrode Business Universiteit werkt aan een duurzame toekomst door studenten en deelnemers te stimuleren zich te ontwikkelen tot verantwoordelijke leiders. Dit doen wij door een combinatie van academische theorie, praktische relevantie en persoonlijke ontwikkeling aan te bieden. Op Nyenrode leer je onderbouwen, toepassen en overtuigen, zodat je de theorie ook succesvol in de praktijk kan brengen.

Nyenrode is de enige particuliere universiteit van Nederland, opgericht in 1946 voor en door het bedrijfsleven. Nyenrode kenmerkt zich van oudsher door een sterke internationale oriëntatie.

Wij bieden intensieve academische opleidingen en korte en langere programma’s binnen de vakgebieden business, management, accountancy, controlling en fiscaal recht. Op deze terreinen verrichten we ook wetenschappelijk onderzoek.

Zorgopleidingen

Bij Nyenrode kun je kiezen uit verschillende opleidingen in de zorg. De focus in de opleidingen ligt op het gebied van management, leiderschap en coaching. Klik hier voor ons totale aanbod.

 • Certificate Program Healthcare Management
  > 7 dagen | Nederlands
  Organisaties binnen de gezondheidszorg staan momenteel voor de ultieme uitdaging efficiënter te werken, terwijl de kwaliteit gewaarborgd moet blijven. Tegelijkertijd zijn de behoeften van patiënten steeds complexer en moeten de kosten verlaagd worden. Dit vraagt van professionals in de zorg om boven hun specialisme en organisatie uit te kunnen stijgen.
 • Collegereeks Management in de zorg
  < 7 dagen | Nederlands
  De kwaliteit en continuïteit van de zorg blijven borgen. Dat is slechts één van de uitdagingen waarmee je als manager in de zorg te maken hebt. Hoe speel je in op de toekomst van je zorginstelling?
 • Leergang Clinical Leadership
  < 1 jaar | 11 bijeenkomsten | Nederlands
  Je werkt als leidinggevende in de zorg en houdt je dagelijks bezig met het behalen van strategische doelstellingen en het aansturen van je medewerkers. Je uitgangspunt is daarbij: de patiënt centraal. Hoe zorg je voor een goede balans tussen al deze aspecten en hoe kun je de patiëntenzorg verbeteren? In de leergang Clinical Leadership geven experts je de kennis en inzichten om hiermee aan de slag te gaan.
 • Masterclass Financieel management in de zorg
  < 3 dagen | Nederlands
  De jaarrekeningen en financierbaarheid van zorginstellingen leveren de laatste jaren veel discussie op. AWBZ, ziekenhuizen en zorgverzekeraars hebben ieder hun eigen uitdagingen hierin. Tijdens de masterclass Financieel management in de zorg geven experts je gefundeerde theorie over financieel management gecombineerd met praktijkvoorbeelden, cases en oefeningen.