FiMM geeft (online) cursussen, webinars, seminars, hygiënetrainingen en organiseert symposia om jouw kennis op het gebied van de levensmiddelenmicriobiologie te vergroten. Dan kun je zelf aan de slag in het bedrijf om de hygiëne te beheersen en zo de voedselveiligheid en -kwaliteit te waarborgen.

Uitgelichte cursussen

  • Basis-cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne
    De vijfdaagse cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne op hbo-niveau is bestemd voor mensen die werkzaam zijn in de levensmiddelenindustrie, controlerende instanties (bijvoorbeeld GGD, RIVM, NVWA), adviserende bedrijven, grootkeukens, cateringbedrijven, supermarkten en aanverwante bedrijfstakken (waaronder farmaceutische industrie). Naast de lesdagen besteden cursisten ongeveer 25 tot 30 uur aan zelfstudie.
  • Vervolgcursus levensmiddelenmicrobiologie en risicoanalyse
    Een post-hbo-cursus van 3 bijeenkomsten voor wie nog meer wil leren over levensmiddelenmicrobiologie. De cursus sluit aan op onze cursus Levensmiddelenmicrobiologie & -hygiëne. Heeft u al kennis van microbiologie op hbo-niveau dan kunt u deze cursus direct volgen.

Veilig voedsel en HACCP
De productie van veilig en hygiënisch bereid voedsel is van essentieel belang voor consument en producent.

Hoewel er steeds meer mogelijkheden zijn om veilig voedsel te produceren (GMP, HACCP) en er meer begrippen komen om veiligheidsdoelstellingen aan te duiden (FSO, ALOP) blijft het aantal voedselinfecties nog steeds (te) hoog.

Kwaliteit van levensmiddelen
De veiligheid en microbiologische kwaliteit van levensmiddelen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de hygiëne tijdens het productieproces. Het is dan ook belangrijk om als bedrijf zelf de hygiëne te beheersen en te controleren tijdens alle stappen van de productie. Daarvoor is een gedegen kennis nodig van micro-organismen en hun gedrag in levensmiddelen en in de (productie)omgeving.

Food Micro Methods (FMM)

FiMM geeft (online) cursussen, webinars, seminars, hygiënetrainingen en organiseert symposia om jouw kennis op het gebied van de levensmiddelenmicriobiologie te vergroten. Dan kun je zelf aan de slag in het
Specialiteit(en)
Voedselveiligheid
Type
Cursus, Vervolgstudie
Opleider
Food Micro Methods (FMM)
Website
https://www.fimm.nl

Opleidingen bij Food Micro Methods (FMM)

Food Micro Methods (FMM)

Food Micro Methods (FMM)

FiMM geeft (online) cursussen, webinars, seminars, hygiënetrainingen en organiseert symposia om jouw kennis op het gebied van de levensmiddelenmicriobiologie te vergroten. Dan kun je zelf aan de slag in het

Wageningen, Nederland