De Nederlandse Zorg Site

Opleidingen

 
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

  Alfa College

  (Groningen / Hardenberg / Hoogeveen, Drenthe / Groningen / Overijssel)

  AOC Oost

  (Almelo / Borculo / Doetinchem / Enschede / Twello, Gelderland / Overijssel)

  Aventus

  (Apeldoorn / Deventer / Zutphen, Gelderland / Overijssel)

  Zorg opleidingen vindt u online bij Zorgen.nl


  In de rubriek zorg opleidingen krijg je op een eenvoudige en heldere manier informatie over de opleidingen die er zijn in de gezondheidszorg. Door te kiezen naar het niveau en richting die je zoekt, krijg je meteen alle opleidingen in de zorg, die voor jou van toepassing zijn. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een provincie, waardoor je meteen ziet of in jouw regio een geschikte opleiding is in de zorg. Met alle zorg opleidingen kun je gaan werken in een ziekenhuis, bij een instelling of in de thuiszorg met kinderen, ouderen of gehandicapten. Natuurlijk moet je altijd goed kijken welke vooropleiding gewenst is. Tegenwoordig kiezen mensen ook voor Palliatieve zorg. Deze zorg geef je aan iemand die in zijn laatste levensfase zit.

  Welke zorg diploma’s kun je halen met een zorg studie?


  Je kunt de volgende diploma´s halen: Zorghulp (Zorg opleiding niveau 1, MBO), Helpende Zorg en Welzijn (Zorg opleiding niveau 2, MBO), Verzorgende IG (Zorg opleiding niveau 3, MBO), MBO-Verpleegkundige (Zorg opleiding niveau 4, MBO), HBO-Verpleegkunde (Zorg opleiding niveau 5, HBO), Nurse practitioner (HBO master), Physician assistant (HBO master). Maar natuurlijk kun je je ook na een niveau specialiseren in een bepaalde richting. Dit geldt met name voor Zorg opleiding niveau 4 en 5. Klaar met je studie en opzoek naar werk in de zorg? Bekijk dan onze zorg vacatures.

  Wat houden de verschillende niveaus in bij de opleidingen?


  De opleidingen in de zorg van niveau 1 t/m 3 zijn gericht op de praktijk. Je hebt vooral een verzorgende taak en helpt de patiënten in de dagelijkse levensbehoefte volgens vaste richtlijnen. Er zijn ook maatschappelijke zorg opleidingen. Dit is een MBO-opleiding in de zorg op niveau 3; je leert mensen met een beperking, hoe ze met hun probleem kunnen omgaan.

  De opleidingen in de zorg van niveau 4 t/m 5 en de masters hebben vooral een verplegende taak en richten zich op aandoeningen en ziektes. Het spreekt voor zich dat de taken en verantwoordelijkheden per niveau moeilijker worden. Vanaf de opleidingen in de zorg niveau 5 heb je ook meer leidinggevende en coördinerende werkzaamheden en zul je ook wetenschappelijke inzichten in de praktijk brengen. Tegenwoordig kun je ook makkelijk overschakelen naar een ander niveau, omdat de zorg studies goed op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast zijn de verschillende niveaus te volgen via verschillende manieren, zoals de beroepsopleidende leerweg (BOL), de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) voltijd, deeltijd of een duale variant. Voor meer informatie verwijzen wij je naar de verschillende sites onder het kopje "Opleidingen".