Het Albeda College is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en educatie. Met 120 opleidingen, waarvan een aantal met meerdere uitstroomrichtingen, en een ruim aanbod van kortlopende cursussen en contractactiviteiten, zijn wij een van de belangrijkste opleidingsinstituten in de regio Rotterdam. Ons onderwijs wordt ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, gemeenten, deelgemeenten en overheidsinstellingen.

Werken in de gezondheidszorg
Ben je het liefst praktisch bezig en vind je het leuk om met mensen samen te werken? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en houd je van afwisseling? Wil je anderen graag helpen?  Dan is een toekomst in de gezondheidszorg echt iets voor jou!

Kiezen voor de gezondheidszorg betekent dat je mensen gaat helpen en dat je nuttig werk gaat doen. Maar het betekent nog veel meer. Want een baan in de zorgsector staat ook voor afwisseling, veelzijdigheid en genoeg carrièremogelijkheden. In de zorg zie je meteen resultaat van je werk.

Je kunt diverse richtingen kiezen binnen de opleidingen gezondheidszorg. Bij alle opleidingen krijg je snel met de praktijk te maken. We werken samen met diverse instellingen in de gezondheidszorg, waar je stage kunt lopen. Dat zijn algemene en psychiatrische ziekenhuizen, verpleeghuizen, zorgcentra, apothekers, instellingen voor verstandelijk gehandicapten en thuiszorgorganisaties in Rotterdam en omstreken. Op school werk je regelmatig in groepjes aan opdrachten. Je leert hoe je goed met elkaar communiceert en samenwerkt, hoe je met kritiek omgaat, dat je je aan je afspraken moet houden en je leert plannen en organiseren. Je werkt actief en gericht op wat je in de praktijk moet doen. Als je werk combineert met school, kun je daar ook meteen solliciteren naar een baan.

Werken als Praktijkopleider
Ben jij een motivator? Vind je het begeleiden van studenten en stagiaires leuk? Wissel je graag leidinggevende en uitvoerende taken af? Dan is de opleiding Praktijkopleider iets voor jou. Als praktijkopleider ben je verantwoordelijk voor het totale leerproces van de studenten en stagiaires van een organisatie. Je hebt dus te maken met mensen met verschillende achtergronden, zowel jongeren als volwassenen. Een verantwoordelijke en afwisselende baan!