Capabel heeft een uitgebreid onderwijsaanbod van MBO opleidingen, HBO opleidingen en vakopleidingen.

Capabel Onderwijs Groep is onderdeel van de Calder Holding en komt voort uit een fusie tussen een vijftal opleidingsinstituten. Met deze samenwerking is ruim 25 jaar opleidingservaring gebundeld. Capabel Onderwijs Groep verzorgt opleidingen in de sector Zorg en Welzijn. Deze Mbo-opleidingen zijn opgenomen in het CREBO en het MBO-diploma is erkend door het Ministerie van Onderwijs in het kader van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs. Het uitstroomniveau is op niveau 2, 3 en 4. Uniek aan ons MBO programma is dat deze opleidingen maar 1 jaar duren.

MBO Opleidingen
Onze scholen zijn kleinschalig en bijna elk maand is er een voorlichting over onze MBO opleidingen op de verschillende locaties. Met 8 locaties in Nederland hoef je niet ver te reizen om een 1 jarige MBO opleiding te volgen. Onze locaties:

  • Amsterdam
  • Arnhem
  • Eindhoven
  • Den Haag
  • Leeuwarden
  • Rotterdam
  • Utrecht
  • Groningen

HBO Opleidingen
Wij werken samen met Capabel Hogeschool. Deze samenwerking richt zich op kortere leerroutes. Dit doen we door een goede afstemming van de lesprogramma’s van het MBO met het HBO. Alle HBO opleidingen vallen onder de verantwoordelijkheid van de Hogescholen.

Vakopleidingen
Wij werken samen met IMKO Opleidingen. IMKO is gespecialiseerd in brancheopleidingen in de uiterlijke verzorging.

Calder Holding
Calder staat voor de beste combinatie van sociale dienstverlening en ondernemerschap. Calder is een op werk, onderwijs en zorg gerichte organisatie, met 13 bedrijven en ± 900 medewerkers. De dienstverlening bestaat uit beroepsgericht onderwijs, loopbaanontwikkeling, re-integratie, schuldhulpverlening, indicatiestelling, inburgering en geestelijke gezondheidszorg. Door de vele overnames, uitbreidingen en veranderingen in politieke besluitvorming is Calder steeds op zoek naar de ideale mix van vaardigheden van de dochterondernemingen. Het ontdekken, definiëren en uitvoeren van projecten is een uitdaging op zich. Nieuwe inzichten, ideeën en werkwijzen worden dan ook zeer serieus genomen.