Curio is er voor alle beroepsopleidingen (VMBO/MBO) voor mensen van 12 tot 67 jaar in de regio West-Brabant.

Ziekte, ouder worden of een handicap. Sommige mensen hebben jouw hulp heel hard nodig. Sta jij altijd klaar voor een ander? Volg dan een opleiding in de zorg en welzijn. Verzorg ouderen die niet meer kunnen lopen. Of deel medicijnen uit in de apotheek. Met dit dankbare werk maak jij écht het verschil voor een ander.

Werkgebieden o.a. 

  • Ziekenhuis
  • Woonzorgcentrum
  • Verpleeghuis
  • Thuiszorg
  • Verzorgingshuis
  • Instelling geestelijke gezondheidszorg
  • Instelling gehandicaptenzorg

Uitgelichte opleidingen

Verzorgende (bbl/bol-opleiding, niveau 3, Breda, Roosendaal)
Jij weet al dat je mensen met een beperking wilt helpen. Het liefst met een-op-een contact. De patiënt staat voor jou centraal. Met de opleiding verzorgende individuele gezondheidszorg krijg je die kans. Jij kunt je inleven in de patiënt. En ziet hem of haar groeien. Dankzij jouw hulp. Je houdt ze in de gaten en ziet veranderingen. Jij helpt ze met hun verzorging. Maar ook met taken in huis. Jij kan hun situatie goed begrijpen. En oordeelt niet. Ze kunnen jou alles vragen. Patiënten vertrouwen jou. Lees verder via deze link.

Dienstverlening (bbl/bol-opleiding, niveau 1-2, Bergen op Zoom, Breda, Roosendaal)
Jouw behulpzame karakter past perfect bij de opleiding dienstverlening. De verschillende werktijden maken voor jou niet uit. Elke dag ga jij met een goed gevoel naar huis. Je kunt zorgen voor hulpbehoevende mensen en hun familieleden. Of Jij zorgt ervoor dat de mensen waar je naartoe gaat fijn wonen. En leven. Als facilitair medewerker kom je terecht bij bedrijven of in de horeca. Je maakt vergaderzalen klaar en regelt de catering. Met de opleiding medewerker sport en recreatie werk je bijvoorbeeld in een pretpark of in een zwembad. Lees verder via deze link.

Verpleegkundige (bbl/bol-opleiding, niveau 4, Breda, Roosendaal)
Jij houdt ervan om voor mensen te zorgen. Jouw gezondheid en die van je familie vind je heel belangrijk. Je ondersteunt mensen zodat zij zo veel mogelijk voor zichzelf kunnen zorgen. Met de opleiding verpleegkundige zorg jij ervoor dat iedere cliënt zo gezond mogelijk is. Daarvoor moet je weten hoe het lichaam werkt. Jij kijkt vaak of alles nog goed gaat en of ze nog iets nodig hebben. Ook zorg je voor de medicijnen. Je luistert naar wat zij willen. En beantwoordt vragen van familie. Ze zijn blij als ze jou zien. Je leert ook collega’s begeleiden. Samen met hen vorm jij de basis van de zorg. Lees verder via deze link.