Drenthe College is een mbo en opleidingscentrum in het Noorden en Oosten van Nederland. Elk jaar volgen zo’n 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de locaties in de provincie Drenthe: Assen, Emmen en Meppel.
Drenthe College biedt studenten van alle leeftijden uitdagend beroepsgericht onderwijs, gericht op werk, persoonlijke ontwikkeling en vervolgstudie.

Vier onderwijssectoren
Drenthe College heeft vier onderwijssectoren: Economie en Dienstverlening, Techniek, Zorg & Welzijn, DC Start. Bij drie van deze sectoren (Economie en Dienstverlening, Techniek en Zorg & Welzijn) is het mogelijk opleidingen volgens een beroepsopleidende- (BOL) of beroepsbegeleidende- (BBL) leerweg te volgen. De sector DC Start ontwikkelt opleidingen die er op gericht zijn belemmeringen in het voorbereiden op de maatschappij en de arbeidsmarkt op te heffen of de deelnemers voor te bereiden op het volgen van een kwalificerende vervolgopleiding.

Gezondheidszorg & Welzijn
In de gezondheidszorg en het welzijnswerk staat de zorg voor mensen centraal. Zorg voor mensen die hulp nodig hebben. Het kan daarbij gaan om hulp bij lichamelijke verzorging of bij dagelijkse activiteiten. Er zijn heel veel verschillende functies voor verschillende soorten doelgroepen. Je biedt hulp aan mensen die ziek zijn of om een andere reden hulp nodig hebben. Je moet goed kunnen omgaan met mensen. Je moet het fijn vinden om voor hen te zorgen, maar je moet ze ook stimuleren om zelf te doen wat ze nog kunnen. Het is belangrijk dat je goed kunt observeren, praten en luisteren. Daarnaast moet je ook beschikken over de vaardigheden om de fysieke zorg te leveren, afhankelijk van de richting die je kiest. Vind jij het fijn om voor mensen te zorgen, wil jij hen stimuleren om zelf te doen wat ze nog (of al) kunnen? Kun je goed praten en luisteren? Dan is een opleiding in deze sector misschien iets voor jou. Lees meer …

Uitgelichte opleiding

Zorg voor Voeding
Voeding is belangrijk, zeker voor mensen die ziek zijn. Als zorgassistent in een ziekenhuis of verzorgingshuis help en adviseer je patiënten daarbij. Daarvoor heb je kennis nodig over voeding en diëten. Dat kan ook helpen bij het sneller signaleren en oplossen van problemen bij patiënten: als zorgassistent heb je een goed contact met de patiënt en kun je problemen rondom het eetpatroon en de voeding snel signaleren en melden. Lees meer ….