Educatie Zorgsector is het opleidingsinstituut van het LUMC in de regio Leiden en heeft een groot en divers aanbod van opleidingen, nascholingen en trainingen voor ieder die werkt, of wil gaan werken, in de gezondheidszorg.

Educatie Zorgsector verzorgt erkende opleidingen en geaccrediteerde scholing in de zorg. De opleidingen spelen in op de snelle veranderingen en toenemende specialisering in de dagelijkse praktijk. Jij als student staat hierin centraal.

Wil je Operatieassistent of Anesthesiemedewerker worden?

Je kunt voor de opleiding tot Operatieassistent of Anesthesiemedewerker bij de meeste ziekenhuizen in Nederland een aanstelling als leerling krijgen. Je moet daar eerst voor solliciteren. Op de website van het College Zorg Opleidingen (CZO) vind je een overzicht van de ziekenhuizen waar je de opleiding kunt volgen. Als je aangenomen bent, meldt het ziekenhuis je aan bij een regionaal opleidingsinstituut en kun je met de opleiding beginnen.

Voor medisch ondersteunende professionals met een dienstverband bij een ziekenhuis verzorgt Educatie Zorgsector erkende driejarige opleidingen tot

  • anesthesiemedewerker
  • operatieassistent

Het programma
Zonder studietijd korting duurt de opleiding 3 jaar. Het eerste studiejaar kent een gezamenlijke Beroepsvoorbereidende Periode (BVP) voor operatieassistent en anesthesiemedewerker. Deze periode duurt 4 maanden en is vooral bedoeld als algemene oriëntatie op het werk in en rond de operatiekamer. Na de BVP volgt de Beroeps Begeleidende Periode (BBP) van 32 maanden, waarin je afwisselend onderwijs volgt en in de praktijk werkzaam bent.

Wil je Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen worden?

Kijk op onze site voor meer informatie over deze 2-jarige MBO-opleiding.