Fontys Hogescholen maakt deel uit van een top technologische regio en wil optimaal inspelen op de ontwikkelingen in de regio Zuidoost-Nederland door een belangrijke bijdrage te leveren aan de regionale kennisinfrastructuur.

Met zo’n 44.000 studenten, 4.400 personeelsleden en een onderwijsaanbod in bijna alle sectoren, is Fontys een van de grootste hoger onderwijsinstellingen van Nederland. De 31 instituten verzorgen circa 90 bacheloropleidingen in de varianten voltijd, deeltijd, duaal en in-service. Daarnaast worden 23 mastervarianten en 12 Associate degrees aangeboden. Cursussen en trainingen worden in stedelijke centra – vooral in Zuid-Nederland – aangeboden. Naast onderwijs legt Fontys zich ook – met 39 lectoraten – toe op onderzoek, kennisinnovatie en contractactiviteiten.

Uitgelichte opleidingen

Verpleegkunde
Je hebt een flinke portie mensenkennis nodig. Want iedereen is anders en iedereen gaat weer anders om met zijn gezondheidsproblemen, lichamelijk of psychisch (of allebei). Jij kunt helpen.

Een verpleegkundige doet meer dan verzorgen en verplegen. Observeren, overleg met artsen, afspraken maken. Denk ook aan het voorkómen van problemen, het geven van voorlichting en adviezen. Verpleegkunde is een veelzijdig en afwisselend beroep met veel zelfstandigheid. Je moet snel en zorgvuldig kunnen handelen. Maar je kijkt ook naar de grote lijnen, en hoe je veranderingen kunt doorvoeren. Heel belangrijk is dat alles wat je doet in het belang is van de patiënt. Want daar doe je het uiteindelijk allemaal voor. De opleiding Verpleegkunde staat officieel geregistreerd als Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige en leidt op tot de graad Bachelor of Nursing. Lees verder …

Fysiotherapie
De bacheloropleiding fysiotherapie duurt vier jaar. Hier leer je onder andere waar je als fysiotherapeut allemaal mee te maken krijgt. Naast je patiënten heb je ook te maken met collega’s, artsen, specialisten en andere paramedici. Ook al beheers je feilloos de theorie, sociale vaardigheden zijn minstens zo belangrijk voor het goed uitoefenen van je beroep. Daarom is er veel aandacht voor praktijktraining en werk je al tijdens je studie veel samen met medestudenten. In kleine groepen maak je werkstukken en werk je aan praktijkopdrachten. Uiteraard onder begeleiding van docenten en een studieloopbaanbegeleider. Lees meer …

Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken
Als je kiest voor de hbo-opleiding MBRT in Eindhoven dan word je opgeleid tot een vakbekwame professional in de medische beeldvorming en radiotherapie. Je leert alles over de behandeling en beeldvorming in de radiodiagnostiek, echografie en nucleaire geneeskunde. Je leert bijvoorbeeld hoe je een röntgenfoto van een gebroken been maakt of een bestralingsplan voor een patiënt met kanker. Als gediplomeerd MBRT’er kun je aan de slag op de afdelingen Radiologie, Echografie, Nucleaire Geneeskunde en Radiotherapie. Je wordt opgeleid tot het beroep van MBB’er (Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige). Lees meer ….

…….. en zo zijn er heel veel meer opleidingen w.o. Advanced Nursing Practice, Social Studies