Viaa is een hogeschool met een uitgesproken karakter. Dat komt doordat we grote waarde hechten aan kwalitatief goed onderwijs, advies en onderzoek. De kleinschaligheid van de hogeschool staat borg voor een persoonlijke benadering van de student. Aan Viaa studeren ongeveer 1600 studenten.

De bijbel als inspiratiebron
Op Viaa leven we vanuit het Woord van God. Dat betekent dat we als medewerkers en studenten in onze omgang en begeleiding als christen willen leven. Jezus’ liefde is voor ons allemaal een voorbeeld. We willen leven in navolging van Hem. Onze slogan is dan ook: ‘Als je gelooft in je werk!’.

Opleidingen (voltijd/deeltijd) en cursussen

 • Cursus Ouderenzorg
  U werkt veel met ouderen, maar bij een ‘niet-pluis gevoel’ beschikt u vaak niet over de juiste instrumenten om dit gevoel te onderbouwen. Bij de cursus ‘Ouderenzorg in de eerste lijn’ krijgt u de handvatten om ouderen de zorg te bieden die ze nodig hebben.
 • Expertise externe vertrouwenspersoon – Coaching en begeleiding
  Hogeschool Viaa heeft een team van Externe Vertrouwenspersonen, dat zich actief inzet buiten de muren van de hogeschool om Sociale Veiligheid te versterken in allerlei organisaties.
 • Pedagogisch Professional Kind en Educatie – Deeltijd 
  Heb jij een mbo-4 opleiding of havo gedaan? Volg dan de nieuwe Associate Degree (AD) Pedagogisch Professional Kind en Educatie.
 • Praktijkondersteuner en verpleegkundige – Deeltijd en Cursus
  De praktijkondersteuner / praktijkverpleegkundige is een functionaris die een grote mate van zelfstandigheid heeft en een eigen aansprakelijkheid draagt. Samen met de huisarts en de doktersassistent draagt de praktijkondersteuner / praktijkverpleegkundige zorg voor de verbetering van de toegankelijkheid en kwaliteit van huisartsenzorg.
  Er zijn drie opleidingsvarianten voor de functie praktijkondersteuner / praktijkverpleegkundige. De variant waar je voor in aanmerking komt is afhankelijk van je vooropleiding. 
 • Social Work
  Ben jij gedreven om mensen verder te helpen? Wil jij graag echt van betekenis zijn in het leven van een ander? Met de opleiding Social Work (SPH/MWD) aan Hogeschool Viaa in Zwolle krijg je de bagage waarmee je als professional hulp kunt bieden aan mensen. Vaak gaat het om kwetsbare mensen die begeleiding, contact of nieuw perspectief nodig hebben. Wij begeleiden je graag om die innovatieve en creatieve professional te worden die aansluit bij wat leeft in de samenleving.
 • Training dementie – 2 dagdelen
  Het vroege signaleren van dementie en het toepassen van methodieken en meetinstrumenten binnen de geriatrische anamnese. Dat leer je tijdens de training Dementie.
 • Verpleegkunde
  Als verpleegkundige wil je iets betekenen voor een ander. Je biedt zorg bij fysieke en mentale problemen, zoals diabetes, alzheimer of een gebroken been. Maar bovenal heb je oog voor de persoon daarachter. Je luistert naar een verhaal over iemands kinderen, voert een gesprek over een zwaar behandeltraject of maakt een lolletje tussendoor. Extra zorg waarvoor je minstens zoveel terugkrijgt. Een glimlach of een wijze les bijvoorbeeld.

En o.a. ook:

 • Godsdienst-Pastoraal werk (GPW)
  Je wilt mensen helpen. En dat doe je het liefst door je geloof te delen. Als godsdienst-pastoraal werker verbind je het evangelie met de dagelijkse praktijk. Binnen, maar ook buiten de kerk. Je voert geloofsgesprekken, geeft advies bij organisatievraagstukken of zet activiteiten op om mensen in beweging te brengen. Bij dit alles handel je vanuit de Bijbel: de bron die jou steeds weer van nieuwe inspiratie voorziet.
 • Godsdienstleraar – Deeltijd
  Als godsdienstleraar open je ogen. Je vertelt verhalen, stelt vragen en laat leerlingen zien dat iedereen anders tegen het geloof aankijkt. Dat geldt op straat, in de supermarkt en tijdens sport, maar zelfs ook binnen de klas. Door het gesprek aan te gaan, leren leerlingen zich open te stellen voor verschillende normen, waarden en denkwijzen. Een prachtige rol, want zo draag je bij aan een samenleving waarin jong en oud elkaar met respect behandelt.