De Hanzehogeschool Groningen is de oudste multisectorale hogeschool van Nederland. Met vestigingen in Groningen, Assen, Leeuwarden en Amsterdam telt de hogeschool 28.432 studenten en 3.280 medewerkers.

De Hanzehogeschool Groningen biedt professioneel hoger onderwijs en praktijkgericht onderzoek. Met een breed aanbod aan opleidingen leiden we hoogwaardige professionals op. Daarnaast werkt de Hanzehogeschool aan nieuwe oplossingen en innovaties voor de beroepspraktijk en de maatschappij. Samen met bedrijven en instellingen ontwikkelen we toepasbare, praktijkgerichte kennis. De strategische speerpunten Energie​, Healthy Ageing​ en Ondernemerschap hebben een prominente plek binnen onderwijs en onderzoek. Een belangrijke focus ligt hierbij op ​honoursonderwijs​ en de kunsten.​​

Uitgelichte opleidingen

Verpleegkunde (HBO-V)
Je wilt graag iets voor anderen betekenen. Je wilt zieke mensen ondersteunen. Je kunt goed luisteren en hebt gevoel voor mensen. Je bent een harde werker en vindt het prettig om met anderen samen te werken. Je wilt de kwaliteit van zorg bewaken en nadenken over verbetering ervan. Herken je jezelf in deze tekst? Dan is onze opleiding Verpleegkunde iets voor jou! Ga voor meer informatie naar deze link.

Master Advanced Nursing Practice (werken en leren)
Iets voor u?

  • U werkt als hbo-verpleegkundige minstens twee jaar in de directe patiëntenzorg en u bent toe aan een nieuwe uitdaging.
  • U wilt uw competenties op een hoger plan brengen en rechtstreeks betrokken blijven bij de patiënt.
  • U wilt studeren en blijven werken.
  • U voelt zich aangetrokken tot medische aspecten maar u onderkent ook de waarde van de verpleegkundige dimensie.
  • U wilt de patiënt de beste zorg bieden, samen met andere behandelaars.
  • U wilt excelleren als verpleegkundig specialist.
  • U wilt studeren aan een van de beste ANP-masters!

Ga voor meer informatie naar deze link.

Fysiotherapie
Als fysiotherapeut werk je dagelijks aan de kwaliteit van het leven. Bijvoorbeeld wanneer je een bouwvakker met rugklachten leert hoe hij moet tillen, of als je een sporter met een voetbalknie behandelt. Als je een oude dame met een nieuwe heup helpt revalideren of je een reumapatiënt oefeningen geeft om zo lang mogelijk soepel te blijven. Daarnaast zullen je werkzaamheden in toenemende mate bestaan uit het voorkomen van klachten; de zogenaamde preventieve fysiotherapie.
Fysiotherapeuten zijn dus deskundigen op het gebied van houding en beweging. De opleiding Fysiotherapie in Groningen is de enige opleiding in zijn soort in Noord-Nederland. Alle competenties die je als toekomstig fysiotherapeut moet leren, worden je bij de opleiding Fysiotherapie op een praktijkgerichte, geïntegreerde wijze aangeboden. Ga voor meer informatie naar deze link.

Voeding en Diëtetiek
Waar je ook kijkt, op televisie, in boeken en magazines: gezond eten en leven is hot! En dat is niet zo vreemd. Overgewicht is vandaag de dag namelijk de grootste bedreiging voor de volksgezondheid. Maar wat is gezond eten en wat juist niet? Is dat voor iedereen hetzelfde? En hoe maak je mensen daar bewust van? Dat is het terrein van de Voedingsdeskundige / Diëtist. Als specialist op het gebied van voeding en gezondheid zijn je belangrijkste taken in het kort: onderzoeken, adviseren en voorschrijven. Wat mag iemand met suikerziekte wel eten en wat niet? Of iemand met een allergie? Een belangrijk deel van je werk bestaat uit het motiveren en/of begeleiden van mensen om anders te gaan eten dan ze gewend zijn. Ga voor meer informatie naar deze link.

Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken
Je wilt in de gezondheidszorg werken, met mensen omgaan. Maar ook de nieuwste technische ontwikkelingen trekken je erg aan. Het is voor jou een uitdaging om deze toe te passen, bijvoorbeeld om hiermee de patiënt de optimale diagnostiek en behandeling te bieden. De opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken is dan zeker iets voor jou. Hiermee word je opgeleid tot het beroep van MBB’er (Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige). Nieuwsgierig? Vraag een brochure aan. Lees meer .. 

Social Work
Op de bachelor-opleiding Social Work ontwikkel je jouw professionele sociale vaardigheden. Je leert mensen te ondersteunen in hun sociaal functioneren, als het even kan in en met hun eigen omgeving. Veel sociaal werk speelt zich af in de wijk, achter de voordeur. Je krijgt te maken met maatschappelijke ontwikkelingen en vraagstukken zoals: armoede, kwetsbare mensen in kwetsbare wijken, verslaving en (huiselijk) geweld. Lees verder …