Studeren bij HBO Drechtsteden
Ga je studeren bij HBO Drechtsteden dan kies voor je persoonlijke begeleiding, innovatieve lesmethodes, kleinschaligheid en moderne technieken. HBO Drechtsteden biedt o.a. bacheloropleidingen aan in de richting van zorg en welzijn en management en ondernemerschap, waaronder:

Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie

Expert in gedrag van mensen
Een afgestudeerde van de opleiding Toegepaste Psychologie is een specialist die veelvuldig ingeschakeld wordt bij vragen die te maken hebben met beoordeling, onderzoek en beïnvloeding van gedrag. De inhoud van de opleiding is gebaseerd op de wetenschap, maar staat met beide voeten in de praktijk. Ben jij geïnteresseerd in de denkwijze en gedrag van mensen? Kan je je goed inleven in een ander en vind je het leuk om anderen te coachen of te begeleiden? Dan is Toegepaste Psychologie de opleiding voor jou!

Wat is Toegepaste Psychologie?
Tijdens de bachelor Toegepaste Psychologie leer je psychologische theorieën om het gedrag van mensen beter te begrijpen. De opleiding is heel praktijkgericht: je leert veel praktische vaardigheden die je meteen kunt toepassen. Binnen organisaties kan je snel aan het werk als coach, counselor of trainer. Ook zijn er afgestudeerden die een eigen praktijk beginnen. Deze hbo-opleiding kun je in voltijd of deeltijd volgen.

Wat kan ik met Toegepaste Psychologie?
Als je afgestudeerd bent, kun je aan de slag als coach, counselor of trainer. Je bent specialist op het gebied van de beïnvloeding van menselijk gedrag. Je kunt gaan werken als zelfstandige of in dienst gaan bij commerciële of non-profitorganisaties op het gebied van HR, onderwijs of zorg & welzijn. In de HR-sector (human resource management) houdt een toegepast psycholoog zich bezig met de ontwikkeling van medewerkers. Dit kan zijn op de afdeling personeel en organisatie (P&O) van een groot bedrijf, of bijvoorbeeld bij een re-integratie bedrijf, een assessmentbureau of een onderwijsbegeleidingsdienst. Kies je voor onderwijs dan kan je aan de slag als intern begeleider, decaan, studieloopbaanbegeleider of zorgcoördinator. Je kunt als afgestudeerde ook gaan werken in de zorg: psychosociale hulp verlenen in de jeugdhulpverlening of de geestelijke gezondheidszorg (preventiewerk, eerstelijns GGZ, centra voor psychologische behandeling, verslavingszorg en dergelijke). In het vierde studiejaar kies je welke werkveld je het meest aanspreekt door een keuze uit drie minoren: Arbeid en Organisatie, Onderwijs en Ontwikkeling of Zorg en Welzijn. Je kan er ook voor kiezen een minor aan een buitenlandse instelling voor hoger beroepsonderwijs te volgen.

Meer weten?
Ga naar de opleiding Toegepaste Psychologie

Werken en Studie
Speciaal voor (werkende) volwassenen heeft HBO Drechtsteden een flexibel onderwijsconcept in ontwikkeling, dat maximaal is toegesneden op de wensen en behoeften van werkende volwassenen, waar bijvoorbeeld ook erkenning van eerdere verworven competenties (EVC’s) in beeld worden gebracht. Lees verder ….