Inholland is een hogeschool met onderwijs voor studenten en professionals en praktijkgericht onderzoek voor de beroepspraktijk. Op diverse locaties verspreid over de Randstad bieden wij brede, en voor het regionale werkveld herkenbare bacheloropleidingen aan. Op diverse interessegebieden: van gezondheidszorg tot economie en van techniek tot onderwijs.

Ons onderwijs is onderscheidend op de thema’s duurzaam, gezond en creatief. Studenten en docenten werken op deze gebieden samen met het beroepenveld, overheden en maatschappelijke partners. Wij dagen studenten uit om te durven leren. De aanpak is persoonlijk en dichtbij, vanuit de overtuiging dat – voor docenten én studenten – zowel succes als tegenslag de sleutel zijn tot ontwikkeling als professional en als mens. Diversiteit is daarbij een kracht.

Uitgelichte opleidingen

Hbo-opleiding Verpleegkunde: Iets voor jou?
Gezondheidszorg staat centraal in de brede bacheloropleiding Verpleegkunde (hbo-v). Je leert alles over de zorg en begeleiding van mensen en krijgt inzicht in de samenwerking tussen verschillende disciplines. Je leert welke verpleegkundige handelingen worden uitgevoerd bij verschillende doelgroepen. Wat hebben oudere zorgvragers nodig? En hoe ga je om met mensen met een psychiatrische ziekte of verstandelijk beperkte cliënten? Lees meer …

Verloskunde: Iets voor jou?
In  de  bacheloropleiding Verloskunde  leer  je  hoe  je zwangere  vrouwen  en  hun  partners  begeleidt  tijdens de  bijzondere  periode  van  zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Je verdiept je in de fysiologische veranderingen die bij de vrouw plaatsvinden en in de groeiontwikkeling van de baby. Omdat je het normale proces door en door leert kennen, kun je goed inschatten wanneer zich complicaties kunnen voordoen. Hierop onderneem je actie. Naast het opsporen van mogelijke risico’s, besteed je ook veel tijd aan voorlichting en begeleiding van alle soorten aanstaande ouders. Aan het einde van de opleiding beschik je over de (medische) kennis, communicatie, verloskundige vaardigheden en academische vorming om je cliënten op wetenschap gebaseerde zorg op maat te bieden. Ga voor meer informatie naar deze link.

Social Work
Iedereen wil een goede kwaliteit van leven én samenleven. Je wilt meedoen aan de maatschappij, participeren. Als sociaal werker help je mensen die dreigen meer en meer geïsoleerd te komen staan. Denk aan mensen met een verstandelijke beperking, verslaafden, tienermoeders en gezinnen in armoede. Je gaat naast hen zitten, zoekt uit wat ze nodig hebben en moedigt hen aan om zelf de teugels in handen te nemen.

Wat houdt de hbo-opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken voltijd in?
In de bacheloropleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) staan techniek, gezondheidszorg en mensen centraal. Je leert bijvoorbeeld hoe je een röntgenfoto van een gebroken been maakt of een bestralingsplan voor de behandeling van een patiënt met kanker. Ook de berekening rond een te hard werkende schildklier en een echografie van bloedvaten in de buik komen aan bod. Verder leer je hoe je een patiëntonderzoek kunt uitvoeren met behulp van een CT-scan of een MRI-scan. Omgang met patiënten en de werking van de verschillende apparaten en onderzoekstechnieken zijn belangrijke aspecten die tijdens deze voltijd hbo-opleiding aan bod komen. Je wordt opgeleid tot het beroep van MBB’er (Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige).

Food Commerce and Technology
Wat gebeurde er tussen koe en koelkast? Kaas en verpakking? Achter elk hapje eten gaat een complete sector schuil. Heb jij enig idee wat je vandaag hebt gegeten? Ja, een boterham met kaas misschien. Maar wat zat er precies in dat brood? Hoe kwam dat verse plakje kaas in die verpakking? Wat gebeurde er tussen koe en koelkast? Achter elk hapje eten gaat een complete sector schuil. Een keten van bedrijven die zorgt voor gezonde, duurzame en veilige producten. En een wereld van smaken en ingrediënten die maakt dat je morgen graag weer een broodje kaas eet. Met de Nederlandstalige opleiding Food Commerce and Technology eet en verdien je ook een mooie boterham in de voedingsmiddelenindustrie. Hoe? Ga voor meer informatie naar deze link.