Bij Hogeschool Rotterdam studeren ruim 39.000 studenten en er zijn zo’n 4.000 medewerkers werkzaam. Het opleidingsassortiment bestaat uit een breed aanbod in alle onderwijssectoren, met uitzondering van de agrarische sector. Het onderwijs is nauw verweven met de grootstedelijke ontwikkelingen in de regio Rotterdam.

Onze opdracht
We leiden elke student op tot een professional die een waardevolle bijdrage levert aan de maatschappij. Dat doen we in Rotterdam, een internationale en grootstedelijke context. In alles wat wij doen gaan we uit van gelijkwaardigheid, bevorderen we wederzijds respect en werken we emancipatiegericht.

Onze visie
Elke student verdient het best mogelijk hoger beroepsonderwijs. Onderwijs waarbij de student gezien en gekend wordt, gelijke kansen krijgt en wordt uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Het docententeam maakt het verschil. Docenten, onderzoekers en professionals uit het werkveld leren met en van elkaar om de student van actueel en uitdagend onderwijs te voorzien. Met een diploma van Hogeschool Rotterdam is elke student klaar voor de wereld van morgen.

Uitgelichte opleidingen

Als verpleegkundige kun je aan de slag in een ziekenhuis, instelling voor geestelijke gezondheidszorg, de thuiszorg of huisartsenzorg. Weet je dat verpleegkundigen meer doen dan injecties geven en patiënten wassen? Als verpleegkundige verleen je zorg aan mensen in alle sectoren van de gezondheidszorg. Je werkt met gezonde mensen, of met zieke mensen met lichamelijke of psychische problemen. Bij zieke mensen staat verpleging en begeleiding centraal, bij gezonde mensen preventie. Een hbo-v’er is een professional op het hoogste niveau. Je draagt verantwoordelijkheid voor het hele verpleegkundige proces.

Als fysiotherapeut onderzoek, behandel en begeleid je mensen met gezondheidsproblemen op het gebied van het bewegend functioneren. Tijdens je opleiding tot fysiotherapeut leer je menselijk bewegen vanuit verschillende standpunten te bekijken. Naast de flinke dosis theorie en praktische vaardigheden wordt sterk de nadruk gelegd op het verkrijgen van een juiste beroepshouding.

De masteropleiding Advanced Nursing Practice (MANP) duurt twee jaar en is een generieke opleiding. Gedurende de opleiding besteed je circa 40 uur per week aan studieactiviteiten (werken en leren). Als verpleegkundig specialist in opleiding (VSio) leer je niet alleen op de hogeschool, maar ook op de werkplek. Je werkt daar, onder begeleiding, van een medisch en verpleegkundig specialist aan je competentieontwikkeling.

De Physician Assistant is een medische professional op hbo-niveau die -onder supervisie van een arts- een aantal medische taken op zich neemt. De opleiding is een 2,5 jarige duale masteropleiding. De werkzaamheden van de physician assistant lopen uiteen van geneeskundige basistaken tot medisch specialistische taken op het vlak van anamnese, onderzoek en behandeling. 

Lijkt het je leuk om zwangere vrouwen en hun partners te begeleiden en te adviseren bij hun kinderwens, zwangerschap, baring en kraambed? Dan is de opleiding Verloskunde echt iets voor jou!

Als ergotherapeut behandel je mensen met gezondheids- en welzijnsproblemen. Je bevordert de wijze waarop iemand zo goed mogelijk kan participeren in de samenleving, bijvoorbeeld op het werk of thuis.

Blijf je je verwonderen over mensen en hun gedrag? Ben je nieuwsgierig en wil je iets voor hen betekenen? Zie je kansen voor mensen om meer zelfstandig en meer samen te leven? Volg dan Social Work!