Hogeschool Utrecht is een ambitieuze hogeschool in een dynamische omgeving. Als University of Applied Sciences verzorgen we onderwijs en verrichten we onderzoek. We leiden – aankomende – professionals op die gewild zijn op de arbeidsmarkt en onlosmakelijk zijn verbonden met de regio Utrecht. De verbinding tussen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk versterkt onze impact in de regio.

Uitgelichte opleidingen

Oefentherapie Cesar

Als oefentherapeut ben je een expert in gezond bewegen. Je weet alles over hoe spieren en gewrichten werken. Zo kun je mensen helpen die (pijn)klachten hebben door hun manier van bewegen. Samen kijk je welke beweeggewoontes de klachten veroorzaken. Je helpt ze om een nieuw beweeggedrag aan te leren. Ga voor meer informatie naar deze link.

Fysiotherapeut

De opleiding Fysiotherapie van Hogeschool Utrecht maakt van jou een bewegingsspecialist. Je krijgt een stevige basis met kennis over het menselijk lichaam en je leert hoe je die kennis toepast in de praktijk. Je oefent je vaardigheden eerst op medestudenten en later tijdens de stages op echte patiënten. Ga voor meer informatie naar deze link.

Verpleegkunde

Als verpleegkundige verleen je directe zorg aan patiënten. Maar daarnaast heb je nog een aantal belangrijke verantwoordelijkheden. Je coördineert de zorg rondom een patiënt. Je gaat in gesprek met andere zorgverleners en -instellingen en met de familie. Je bent de regisseur die zicht heeft op het totaalplaatje: op de patiënt, zijn omgeving, zijn ziekte en zijn behandelaars. Daarnaast zorg je ervoor dat de zorg in jouw instelling aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten voldoet en coach je je collega’s. Ga voor meer informatie naar deze link.

Optometrie

Zoals je voor allerlei lichamelijke problemen naar de huisarts gaat, zo kun je voor oogproblemen naar de optometrist. Als optometrist werk je in een optiekzaak of contactlenzenwinkel, waar je oogaandoeningen screent. Of je werkt bijvoorbeeld in een ziekenhuis of een oogheelkundige kliniek. Wil jij optometrist worden? Volg dan de opleiding Optometrie aan Hogeschool Utrecht.

De opleiding Optometrie is letterlijk uniek: het is de enige in Nederland. De opleiding staat internationaal zeer hoog aangeschreven. Tijdens de studie leer je veel over de werking en de gezondheid van het oog. Je leert hoe je mensen met oogklachten onderzoekt en behandelt. Als optometrist schrijf je zelf een behandeling of hulpmiddelen voor. Soms verwijs je mensen door naar de oogarts. Je leert ook hoe je mensen voorlichting en advies geeft. Lees verder ….

Advanced Nursing Practice

De opleiding Master Advanced Nursing Practice leidt op tot verpleegkundig specialist. U leert zelfstandig klinisch redeneren waarbij taakherschikking stepped care ingezet wordt om continuïteit en kwaliteit van zorg te bereiken binnen uw eigen specialisme. Ga voor meer informatie naar deze link.