De HvA is de hogeschool ván, vóór en mét Amsterdam. Deze kaart laat zien hoe studenten, medewerkers en onderzoekers verbonden zijn met bedrijven en instellingen in Amsterdam.

Leren, werken en leven in Amsterdam zijn bij de HvA op een vanzelfsprekende manier met elkaar verbonden. De HvA is een grootstedelijke hogeschool waar studenten, docenten en onderzoekers vanuit verschillende invalshoeken en disciplines samenwerken met elkaar en met bedrijven, organisaties en (kennis)instellingen.

Uitgelichte opleidingen

Fysiotherapie
Als fysiotherapeut ben je een belangrijke schakel in het herstelproces van het bewegingsapparaat van mensen. Je onderzoekt, analyseert, voorkomt en behandelt lichamelijke problemen zodat mensen weer zo goed mogelijk hun dagelijkse leven kunnen leiden. Niet alleen de lichamelijke problematiek van de patiënt heeft je aandacht, ook begeleid je de patiënt in gedragsverandering. Je gaat uit van het vermogen van de patiënt om zichzelf beter te leren redden, ondanks zijn of haar beperkingen.

Oefentherapie Mensendieck
De opleiding Oefentherapie leidt je op tot expert in gezond bewegen. Je leert mensen met lichamelijke klachten hoe ze zichzelf kunnen helpen, zodat ze kunnen blijven werken en bewegen. Daarnaast onderzoek je of je het gedrag dat tot de klacht heeft geleid kunt veranderen.

Verpleegkunde
Als hbo-verpleegkundige zorg je graag voor mensen, houd je van teamwork en verantwoordelijkheid. Je vervult een spilfunctie en kan analytisch denken. Je wordt opgeleid tot verpleegkundige op het hoogste niveau. Als verpleegkundige werk je aan het herstel van patiënten in de wijkzorg, het ziekenhuis of in de psychiatrie. Na afronding van de studie ben je verpleegkundige op hbo-niveau. Je vervult een spilfunctie en coördineert het contact tussen patiënt, mantelzorgers en andere hulpverleners.

Voeding en Diëtetiek
Voeding is dagelijkse kost op internet, televisie, in kranten en tijdschriften. Vooral in relatie tot gezondheid, overgewicht, sport, culturen en trends. De opleiding Voeding en Diëtetiek gaat over die veelzijdige wereld van voeding en gezondheid. Breed, actueel en praktijkgericht.

Ergotherapeut
Ben je geïnteresseerd in een opleiding waarin medische en sociale kennis gecombineerd wordt? Ben je creatief, ondernemend en gericht op samenwerken? Dan is de opleiding Ergotherapie aan de HvA echt iets voor jou!

Social Work
Heb je inlevingsvermogen, ben je creatief in het vinden van oplossingen en kun je goed omgaan met mensen? Als sociaal werker draag je bij aan een betere wereld. Een wereld waarin verbinding, menselijkheid, meedoen in de samenleving en rechtvaardigheid centraal staan. Word jij de sociaal werker die het verschil maakt?