Je studententijd is de leukste tijd van je leven, zeggen ze vaak. Voor wie gaat studeren aan de HAN geldt dat in elk geval zeker. Met de leukste uitgaansmogelijkheden binnen handbereik en optimale faciliteiten op de campus ben je verzekerd van een veelzijdige studententijd, welke opleiding je ook volgt.Als HAN investeren we in onderwijs en onderzoek. We laten mensen groeien als professional én als persoon. De HAN biedt een springplank naar een betekenisvolle toekomst! Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ongeveer 35.000 studenten maar liefst 82 bachelor- en masteropleidingen. De synergie tussen onderwijs, beroepenveld, onderzoek en maatschappij is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Klik hier voor het complete aanbod van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Redenen om bijvoorbeeld Medische Hulpverlening, Verpleegkunde, Fysiotherapie of Voeding en Diëtetiek te volgen bij de HAN

In het Praktijkhuis IPS (Instituut Paramedische Studies) en IVS (Instituut Verpleegkundige Studies) hebben de opleidingen Ergotherapie, Logopedie, Fysiotherapie, Medische Hulpverlening, Verpleegkunde en Voeding & Diëtetiek een eigen, herkenbare plek gekregen waarmee kleinschaligheid binnen grootschaligheid is gerealiseerd. Studenten worden in een real life omgeving met een state-of-the-art inrichting opgeleid tot uitstekende, toekomstbestendige zorgprofessionals.

  • Heel modern is het Praktijkhuis met eigen High Care-afdeling! Hier leer je, samen met de praktijkcoaches, werken aan realistische situaties binnen de gezondheidszorg. Simulatiepatiënten spelen hierbij een belangrijke rol. Soms werk je samen met studenten van andere opleidingen en leer je concreet van elkaars vakgebied.
  • De HAN biedt veel mogelijkheden om na je bacheloropleiding verder te studeren in de gezondheidszorg.
  • Het onderwijs is relatief kleinschalig en biedt veel ruimte om het in te vullen zoals je zelf wilt.

Uitgelichte opleidingen

Medische Hulpverlening

Wil je een onmisbare schakel zijn binnen de acute-, interventie- of diagnostische zorg? In al deze situaties lever je als medisch hulpverlener een belangrijke bijdrage. Je werkt vooral samen met andere collega’s met èn voor een patiënt en zijn omgeving. Daarom kies je Medische Hulpverlening! In het 1e en 2e jaar krijg je de basiskennis die nodig is voor alle zorgdomeinen Acuut, Diagnostiek en Interventie. En in het 2e jaar oriënteer je je meer op toekomstige werkplekken in verschillende korte stages. Aan het eind van het 2e jaar kies je je uitstroomprofiel Cardiologie, Ambulancezorg, Spoedeisende 1e hulp, Anesthesiologische zorg of Operatieve zorg. Lees verder …

Verpleegkunde

Ziekenhuiszorg, ouderenzorg of wijkverpleging. Hoe ga jij daarmee om? Bij HAN Verpleegkunde leer je hoe je patiënten het beste kunt verzorgen. Je doet meer dan bloedprikken, wondverzorging en katheteriseren. Want de omgang met mensen is het belangrijkste. Bij jou zijn ze altijd in goede handen! Lees verder ….

Fysiotherapie

Wil jij mensen begeleiden en coachen bij lichamelijke beweging en inspanning? Als fysiotherapeut help je hen bij het herstelproces. Jij krijgt vele behandelmethodes onder de knie. Kies daarom Fysiotherapie aan de HAN! De HAN-opleiding Fysiotherapie wordt al vele jaren gekwalificeerd als topopleiding; de beste Fysiotherapie opleiding van Nederland. Excellente voorzieningen (praktijkhuis en -coaching). Uitgebreid aanbod verdiepende en vakgerichte minoren. Lees verder ….

Voeding en Diëtetiek

Als diëtist begeleid en behandel je mensen bij hun voeding, leefstijl en gezondheid. Je kunt ook organisaties adviseren over hun voedingsbeleid. Of ga aan de slag als onderzoeker voeding en gezondheid! De HAN-opleiding Voeding en Diëtetiek ((Voedingsdeskundige / Diëtist(e)) is een praktijkgerichte opleiding, zodat je later op allerlei plekken aan de slag kunt. Lees verder ….

Social Work

Heb jij de drive om anderen, de samenleving, maar ook jezelf te versterken? Met Social Work help je mensen écht verder. Verleg je grenzen en pak complexe problemen aan! Bijvoorbeeld als GGZ-agoog of jeugdzorgwerker. Of in de verslavings- of gehandicaptenzorg. Veel is mogelijk! Lees verder ….

Ga voor meer informatie over Masteropleidingen naar deze link.