Het opleiden tot basisarts, specialist of verpleegkundige is een van de drie kerntaken van Amsterdam UMC. Het Instituut voor onderwijs en opleiden (IOO) verzorgt de opleidingen op medisch, biomedisch, paramedisch en verpleegkundig gebied. VUmc Academie, Amstel Academie en VUmc School of Medical Sciences vormen samen het IOO.

VUmc Academie
VUmc Academie verzorgt meer dan 200 opleidingen, trainingen en workshops voor de medewerkers van Amsterdam UMC, locatie VUmc en andere zorginstellingen. Daarnaast ontwikkelen we maatwerktrajecten en een uitgebreid aanbod e-learning modules. Bij het Events Center organiseren we congressen en symposia in opdracht. Lees verder via deze link.

Amstel Academie
Amstel Academie verzorgt initiële opleidingen voor verpleegkundigen op mbo en hbo niveau, verpleegkundige vervolgopleidingen, en medisch ondersteunende opleidingen. Dit doen we voor een groot aantal ziekenhuizen in de regio en in Nederland. Lees verder via deze link.

VUmc School of Medical Sciences
VUmc School of Medical Sciences biedt een bachelor- en masteropleiding en een zij-instroomprogramma geneeskunde: VUmc Zigma. Daarnaast biedt het een Master Oncology aan en een Cardiovascular Research Master en een postinitiële masteropleiding Epidemiologie. Lees verder via deze link.