MBO Amersfoort: Jouw springplank naar een mooie toekomst
Jij hebt je middelbare schooltijd afgerond of doet dit binnenkort. Misschien ben je al een tijdje aan het werk en wil je graag je vakkennis bijspijkeren. In beide gevallen sta je voor een belangrijke beslissing: de keuze van een vervolgopleiding. Ga je fulltime leren? Of combineer je je opleiding liever met een baan? Wat je ook kiest: bij MBO Amersfoort leer je meer dan een vak!

Wat heb jij nodig om het te maken?
Wij vinden het belangrijk dat jij je bij ons thuis voelt. Daarom staan jij en je leerwensen voor ons centraal. We kijken naar wat jij nodig hebt om van het beroep dat jij wilt een succes te maken. Leren bij MBO Amersfoort is leren met een plus. Doordat wij samenwerken met bedrijven en brancheorganisaties krijg je volop gelegenheid om praktijkervaring op te doen. Sommige opleidingen hebben zelfs een eigen leerbedrijf.

Er is altijd een opleiding die bij jou past
Je kunt bij ons kiezen uit een groot aantal opleidingen in vele richtingen. Voor ieder instapniveau is er volop keuze. Bij een deel van onze opleidingen kun je kiezen tussen ‘lerend werken’ en ‘werkend leren’. Bij de beroepsopleidende leerweg (BOL) volg je een opleiding en doe je ervaring op door stages en opdrachten. Bij de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) combineer je een baan met een dag per week les. Wil je weten wat de mogelijkheden per opleiding zijn, klik dan op onze site.

De perfecte brug voor wie het hogerop zoekt
Ook als je overweegt om hbo te gaan doen, zit je bij MBO Amersfoort goed. Onze opleidingen slaan een perfecte brug tussen vmbo en hbo. Afhankelijk van je vooropleiding kun je sommige opleidingen versneld volgen. Bij een aantal opleidingen krijg je al hbo-vakken, zodat je instroom in het hbo nog makkelijker gaat.

Bij jou zijn mensen in goede handen
Kwetsbare mensen helpen en verzorgen, dat is de kern van jouw werk. Dankzij jou kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen, krijgt het leven van cliënten in een instelling weer wat kleur en voelen patiënten in een ziekenhuis zich comfortabel. In de verpleging en verzorging is het vaak aanpakken, maar het is ook zeker dankbaar werk. Door jouw zorg en aandacht voelen mensen zich vanzelf al een beetje beter.