Menso Alting is een gereformeerd mbo voor christenen. De school heeft een vestiging in Groningen en in Zwolle. Menso Alting biedt kleinschalig, gereformeerd mbo voor christenen. Ons motto is ‘ontmoet elkaar’. En dan hebben we het niet alleen over je medestudenten, je coach en de docenten. Je ontmoet ook het werkveld waar straks je toekomst ligt. En natuurlijk ontmoet je de maatschappij, waar je als christen mee onderdeel van bent, en waarin je elke dag de kans krijgt om jezelf kenbaar te maken. De school is de basis die je stimuleert bij al je ontmoetingen.

Gelegenheid om te kiezen
Bij Menso Alting krijg je ruim de gelegenheid om te ondervinden of je een goede opleidingskeuze hebt gemaakt. Het eerste jaar van de opleiding is namelijk een basisjaar. Je kiest niet gelijk voor een uitstroomrichting, maar bekijkt samen met je coach en docenten welk niveau en welke opleiding het beste bij jou past. Dat is prettig als je nog niet helemaal zeker van je zaak bent!

Uitgelichte opleiding

Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Werk je in de dienstverlening dan hebben je werkzaamheden een ondersteunend karakter. De inhoud van je werk is afhankelijk van het soort organisatie waar je werkt. Denk bijvoorbeeld aan een school, een zorg- of overheidsinstelling of een groot bedrijf. De doelgroep waarmee je te maken hebt is erg divers en varieert in leeftijd, cultuur, leefstijl en maatschappelijke positie. Binnen de opleiding dienstverlening kun je kiezen voor de twee uitstroomrichtingen Helpende Zorg & Welzijn en Medewerker Facilitaire Dienstverlening. Als helpende word je breed opgeleid. Kies je voor de uitstroomrichting Facilitair Medewerker dan houd jij je bezig met het gebouw en alles wat daarbij komt kijken. Hierbij moet je denken aan het onderhoud, de bevoorrading, de catering en het zijn van gastheer of gastvrouw. Je weet hoe je poststukken moet afhandelen en je weet alles over onderhoud, inrichting en aankleding van gebouwen.

Klik hier voor mbo Menso Alting Zwolle

Klik hier voor roc Menso Alting Groningen