NHL Stenden. Grensverleggend.
Door grenzen te verleggen bereik je meer. Daarom dagen wij onze studenten, medewerkers en partners iedere dag uit hun talenten te ontdekken en te versterken. Deze ontdekkingsreis overstijgt de grenzen van het eigen vakgebied en de eigen omgeving.

Dit doen we op onze multi-campus hogeschool: sterk verankerd in de regio en met een uitgesproken internationaal profiel. Op onze vestigingen, in binnen- én buitenland, zijn we altijd op zoek naar vernieuwende methoden en manieren om werkveld, onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden. Studenten, docenten en onderzoekers werken in kleine teams aan real-life vraagstukken en toetsen hun innovatieve ideeën in de praktijk. Ons onderwijs sluit aan bij de actuele ontwikkelingen in het werkveld. Regionaal, nationaal en internationaal.

De toekomst vraagt om ondernemende en vindingrijke professionals, die hun kennis omzetten in innovatieve oplossingen. Die met een doordachte visie verder kijken dan hun eigen vakgebied en durven te doen. Dat is de kracht van NHL Stenden; in een steeds sneller veranderende wereld maken onze mensen het onmogelijke mogelijk. NHL Stenden Hogeschool is een internationale school met vestigingen in Leeuwarden, Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand), Port Alfred (Zuid-Afrika) en Bali (Indonesië).

Uitgelichte opleidingen

Verpleegkunde
Je zorgt graag voor mensen en je staat altijd klaar voor anderen. Je bent meelevend en staat stevig in je schoenen. Je bent geïnteresseerd in gezondheid en verpleegkundige zorg, bent empathisch en hebt oprechte aandacht voor anderen. Herken jij je hierin en denk je het veelzijdige beroep van verpleegkundige aan te kunnen? Dan is de opleiding Verpleegkunde iets voor jou.

Pedagogiek
Je bent geïnteresseerd in kinderen, jeugdigen en opvoeders. Jij gunt ieder kind een kansrijke toekomst, daarom draag jij als pedagogisch specialist graag bij aan hun ontwikkelingskansen. Als pedagoog ben je alert op de veiligheid van kinderen en jongeren en je bent er om opvoeders te ondersteunen. Je hebt een brede maatschappelijke interesse, inlevingsvermogen en kunt goed met mensen omgaan. Spreekt dit je aan? Dan is de opleiding Pedagogiek iets voor jou.

Social Work
Vind jij het belangrijk dat iedereen actief kan deelnemen aan de maatschappij? Kun jij je goed inleven in andere mensen? Durf jij de stappen te zetten die nodig zijn om het beste te doen voor kwetsbare groepen? Dan is Social Work jouw studie!

Master Deeltijd: Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn
De wereld van zorg en welzijn verandert ingrijpend. Om goede zorg en ondersteuning te blijven bieden, wordt de inzet van technologieën en digitale middelen zoals domotica, robotica, digitale platformen en online begeleiding steeds belangrijker. In deze masteropleiding leer je een brug te slaan tussen technologie en de sociale kant van deze ontwikkelingen. Ben jij op bachelorniveau werkzaam in de zorg- of welzijnssector? En wil je een stap zetten in jouw carrière om verder te groeien? Dan is de deeltijdmaster Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn (2 jaar) iets voor jou. Ook in voltijd (1 jaar)