Daarom Nova
Onze school is niet zomaar een roc. Wij zien onze studenten graag gelukkig. Daarom leer je op het Nova College meer dan alleen een beroep. We geven je ook aandacht, zorgen dat je je thuis voelt. Geven je een plek waar het veilig is en waar, net als thuis, duidelijke regels gelden. We willen dat je groeit en je ontwikkelt, zelfvertrouwen krijgt, zelfstandig wordt, jezelf leert kennen. Dat jij je niet alleen de kennis en kunde van hun beroep eigen maakt, maar ook de juiste mentaliteit en houding ontwikkelt en begrijpt wat de samenleving van je verwacht.

Het Nova College is te vinden op 18 locaties in de regio’s IJmond, Haarlem, Haarlemmermeer, Amstelveen en de Duin- en Bollenstreek.

Uitgelichte opleiding

Begeleider specifieke doelgroepen (Maatschappelijke zorg)
Als begeleider specifieke doelgroepen ondersteun je cliënten van alle leeftijden met (chronische) ziekten zoals psychiatrische en psycho-geriatrische stoornissen. Je werkt aan het herstel, het behoud of de ontwikkeling van de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de cliënt. Je begeleidt mensen bij de persoonlijke verzorging, zelfstandig wonen, huishouden en bij activiteiten.