Wil jij mensen verzorgen en ondersteunen in hun eigen leefomgeving?
Is zorgen het liefste wat je doet? Wil je breed opgeleid worden, zodat je in alle sectoren van de gezondheidszorg aan de slag kunt? Denk dan eens aan werken in de verzorging. Je gaat hulp bieden aan mensen die voor korte of langere tijd niet voor zichzelf of hun huishouden kunnen zorgen.

Er zijn genoeg mensen die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Denk maar aan kinderen in een crèche, ouderen in een verzorgingstehuis of mensen met een handicap.

Wil jij de gezondheid en de kwaliteit van leven verbeteren?
Als verpleegkundige heb je te maken met mensen van alle leeftijden: pasgeborenen, kinderen, volwassenen en ouderen. Je geeft zorg en begeleiding aan mensen die zorg nodig hebben in complexe verpleegsituaties. Deze mensen zijn opgenomen in een instelling voor gezondheidzorg of verblijven in de thuissituatie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het inventariseren van de zorgbehoefte (welke zorg en hoeveel zorg heeft hij of zij nodig?) en het plannen en uitvoeren van de zorg. Ook voer je verpleegtechnische handelingen uit. Je stimuleert zorgvragers zoveel mogelijk voor zichzelf te blijven zorgen. Spreek dit jou aan, dan is een opleiding in de verpleging misschien wel iets voor jou.