ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met ongeveer 100 mbo-opleidingen. Ruim 6.000 studenten volgen bij ons een opleiding, op verschillende niveaus. Dit kan in voltijd of in deeltijd.

Welke richting of opleiding je kiest, je volgt een opleiding voor doeners. Naast theorielessen, doe je veel ervaring op in de praktijk. Je loopt stages, voert opdrachten uit voor bedrijven of instellingen. Je bezoekt bedrijven en instellingen en krijgt workshops en gastlessen van ervaren praktijkmensen. ROC A12 onderhoudt daarvoor goede contacten met het bedrijfsleven en instellingen in de regio.

De Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) staat voor dagonderwijs. Naast theorieles bezoek je ook regelmatig bedrijven en werk je aan praktijkopdrachten. De Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) staat voor leren en werken. Meestal ga je één dag per week naar school en daarnaast werk je minimaal 20 uur per week.

Vanaf het begin van de opleiding bouw je aan jouw portfolio. Hiermee maak je voor jezelf en anderen zichtbaar hoe jij het leerproces vormgeeft. In het portfolio verzamel je producten, presentaties en opdrachten die je tijdens de opleiding hebt gedaan. Daarnaast staan er reacties in van docenten, medestudenten en begeleider(s).

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij ROC A12. We bieden alle voordelen van een groot college, zoals een breed scala aan opleidingsmogelijkheden en uitstekende faciliteiten. Tegelijkertijd creëren we een prettige en vertrouwde sfeer met een kleinschalige opzet van de diverse afdelingen. We hebben een Studentenraad die opkomt voor de belangen van onze studenten. En voor studenten die willen doorstromen naar het hbo, zijn er goede afspraken met een aantal hbo-instellingen in Gelderland (HAN en CHE) en Utrecht (HU). Bij een groeiend aantal opleidingen kun je daardoor profiteren van een kortere studieduur.