Het ROC Kop van Noord-Holland verzorgt beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en cursussen en trainingen voor bedrijven en particulieren in het noordelijke gedeelte van de provincie Noord-Holland. Met ruim 350 medewerkers verzorgen wij ieder jaar onderwijs voor zo’n 6000 cursisten. Dat doen we vanuit verschillende vestigingen in Den Helder en Schagen. Stuk voor stuk centraal gelegen en goed bereikbaar. Zo zijn we altijd dichtbij.

Met een diploma voortgezet onderwijs alleen ben je er nog niet. Dus als je slim bent, kies je aansluitend voor een interessante beroepsopleiding. Daarvoor hoef je niet ver te zoeken en ben je bij het ROC Kop van Noord-Holland aan het juiste adres. Niemand zal beweren dat het altijd even gemakkelijk is om een goede baan te vinden. Feit is wel dat je met een goede beroepsopleiding al een grote stap in de juiste richting zet. Als jij voor het mbo kiest, bevind je je in goed gezelschap. Bijna de helft van de Nederlandse beroepsbevolking heeft een middelbare beroepsopleiding gevolgd. We overdrijven dan ook niet als we stellen dat de Nederlandse economie op mbo’ers ‘draait’.

Werken in de zorg is mensenwerk
In de zorg is geen dag hetzelfde. Dat komt doordat je met mensen werkt. Met een keuze voor een opleiding in de zorg zit je goed: de vraag naar verzorgend en verplegend personeel neemt alleen maar toe.

Elke hulpvraag is anders. In de zorg is geen dag hetzelfde omdat je met mensen werkt. Als jij voor de zorg kiest, krijg je te maken met mensen die om verschillende redenen, al dan niet tijdelijk, zorg nodig hebben. Sommige hebben lichamelijke problemen, zoals pijn of een chronische ziekte. Andere mensen kampen met psychische problemen, zoals angst, verdriet of gevoelens van onmacht en onzekerheid. Weer anderen hebben hulpvragen op sociaal-maatschappelijk gebied, bijvoorbeeld ondersteuning bij het structureren van de dag of bij het begeleiden bij activiteiten. Iedereen heeft recht op zorg. Zorg die bij die persoon in die bepaalde situatie past. Zorg die jij tijdens je opleiding leert te geven.