Vakkundig onderwijs
Competentiegericht onderwijs in het MBO. ROC Mondriaan biedt zo’n 200 middelbare beroepsopleidingen aan, voor 13 verschillende beroepssectoren. Omdat onze opleidingen over 27 verschillende scholen zijn verdeeld, heb je een eigen vertrouwde leeromgeving. Je zult je snel thuis voelen.

De afgelopen jaren is er bij ROC Mondriaan stevig gewerkt aan het ontwikkelen van competentiegericht onderwijs. Binnen deze nieuwe vorm van onderwijs staat vanaf de start van de opleiding het beroep waarvoor je opgeleid wordt centraal. Dat merk je als student aan de inhoud van de opleiding. Lessen om kennis over te dragen en trainingen om vaardigheden aan te leren zijn belangrijk maar niet voldoende.

Om een beroep te leren moet je ook werken aan echte beroepstaken waarbij naast kennis en vaardigheden, ook inzicht, houding, motivatie en persoonskenmerken nodig zijn om goed te kunnen functioneren. Door het uitvoeren van dit soort opdrachten krijg je steeds meer inzicht in wat het beroep werkelijk van je vraagt en word je goed voorbereid op de beroepspraktijk.

Om je ontwikkeling goed te kunnen volgen, word je tijdens je opleiding regelmatig beoordeeld op je houding, inzicht en de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je beroepstaak goed te kunnen uitvoeren. Op die manier krijg je zicht op je eigen ontwikkeling en leer je je eigen sterke en zwakke punten kennen. Bij Mondriaan spreken we over vakkundig onderwijs: de deelnemer, (student, cursist) wordt doelgericht voorbereid op de beroepspraktijk. Het spreekt vanzelf dat de examinering, die bij goed gevolg een diploma oplevert, ook weer gebaseerd is op de uitvoering van het beroep zelf.

Zorg jij graag voor een ander?
Als je graag mensen om je heen hebt en het leuk vind om ze te helpen, verzorgen of verplegen, dan is een opleiding bij Mondriaan Zorg op jouw lijf geschreven!

Kijk hier voor onze opleidingen in de Horeca

Kijk hier voor onze opleidingen in de Zorg/Dienstverlening

Kijk hier voor onze opleidingen in de Welzijn/Dienstverlening