Vind je plek!
ROC Ter AA realiseert beroepsonderwijs. In onze colleges begeleiden wij mensen naar de toekomst. Dat doen we door samen met hen de passie en het succes te zoeken in vakmanschap en werk, deelname aan de maatschappij en verdere studie. Wij onderscheiden ons door onze persoonlijke manier van werken en onze gerichtheid op kwaliteit. Wij zijn (pro)actief bij alles wat we doen en betrokken bij iedereen voor wie we dat doen.

In nauwe samenwerking met bedrijven en instellingen bieden wij een samenhangend en overzichtelijk opleidingsaanbod dat past bij de arbeidsmarkt in onze omgeving.
In overzichtelijke mbo-colleges realiseren wij middelbaar beroepsonderwijs. Wij bieden onze studenten een herkenbare, goed georganiseerde en veilige omgeving waarin zij optimaal kunnen presteren.

Wij richten al onze aandacht op een succesvolle studie en loopbaan van onze studenten, gebaseerd op vakmanschap en persoonlijke groei. Wij onderscheiden ons daarbij door onze persoonlijke aanpak en onze gerichtheid op kwaliteit.

We doen daarbij vijf beloftes:

1. Wij leiden op voor een beroep.
2. Wij bieden diploma’s van waarde.
3. Onze docent kent de student en de cursist.
4. Onze docent kent de praktijk en de arbeidsmarkt.
5. Je weet bij ons waar je aan toe bent.

Je weet van aanpakken en je kunt tegen een stootje
Bij het Zorg & Welzijn College kun je verschillende kanten op. Je kunt kiezen voor de richting zorg, waarin je met verpleging en verzorging bezig bent, of voor de richting welzijn, waarin je je meer met begeleiding bezighoudt. Je kunt bij ons een opleiding tot verpleegkundige mbo of verzorgende-ig volgen. Maar je kunt er ook voor kiezen om opgeleid te worden tot begeleider gehandicaptenzorg, begeleider specifieke doelgroepen, persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg of persoonlijk begeleider van specifieke doelgroepen. Welke opleiding je ook gaat volgen, als student bij zorg en welzijn heb je een hulpverlenende én praktische instelling. Je weet van aanpakken én je kunt tegen een stootje. Als je zorgt voor de gezondheid en het welzijn van anderen, krijg je er veel voor terug. Het werk is heel afwisselend en je hoeft je nooit te vervelen, want er is altijd iets te doen!

Onderwijs & Kinderopvang college
Bij de opleidingen van het Onderwijs & Kinderopvang College wordt een beroep gedaan op jouw inlevingsvermogen, creativiteit en organisatietalent. Je moet zelfstandig zijn, maar óók goed kunnen samenwerken. Je moet flexibel en sociaal zijn, stevig in je schoenen staan en als het nodig is ook kunnen doorzetten. En dat is allemaal te leren.

Bij de opleidingen van het Onderwijs & Kinderopvang College leer je vanuit beroepssituaties en is er veel aandacht voor het opdoen van praktijkervaring en het aanleren van vaardigheden. Het lesaanbod en de opdrachten zijn gericht op de kerntaken die bij het beroep horen. Zo krijg je een beter beeld van het werk en leer je om kennis en vaardigheden toe te passen in de praktijk. Kwaliteit en vakmanschap, kleinschaligheid en persoonlijk contact staan bij het Onderwijs & Kinderopvang College van ROC Ter AA voorop. Samen met instellingen en scholen leiden wij de vakmensen van de toekomst op.