Het ROC van Amsterdam (ROCvA) verzorgt middelbaar beroepsonderwijs op negen moderne mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Hilversum. Elk  mbo-college heeft een eigen opleidingsaanbod en een aantal specialismes. De beroepspraktijk is zichtbaar en voelbaar op school. In totaal biedt het ROCvA ongeveer 300 mbo-opleidingen.

Het onderwijs op de mbo-colleges is kleinschalig georganiseerd, als student heb je voornamelijk te maken met de afdeling waar je opleiding onderdeel van is. Het ROC van Amsterdam kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardig onderwijs met veel aandacht voor de individuele student. De opleidingen worden als Beroeps Opleidende Leerweg (BOL, voltijd) en/of als Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL, deeltijd) gegeven.

Het ROCvA verzorgt ook voortgezet onderwijs en volwassenenonderwijs. Het Voorgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA) telt negen scholen. Het volwassenenonderwijs bestaat uit het Joke Smit College (vmbo-tl, havo, vwo) en Educatie & Inburgering (cursussen en trainingen).

Weet jij wat jouw talent is?

Dat is misschien een lastige vraag, maar iedereen heeft het. Jouw talent staat bij ons centraal. Wij bieden jou de mogelijkheid te doen wat jij leuk vindt en waar je goed in bent.

Podium voor talent

Ken je het gevoel dat je zo lekker ergens mee bezig bent dat je de tijd vergeet? Dat gebeurt vooral bij dingen waar je goed in bent en talent voor hebt. Wij helpen je gebruik te maken van je talenten.

Waarom kies je voor ons?

  • Het grootste aanbod. Je kan kiezen uit ruim 300 mbo-opleidingen. Past je opleiding toch niet helemaal bij je, dan kun je makkelijk overstappen.
  • Klein binnen groot. We hebben circa 25 schoolgebouwen. Daarbinnen is ons onderwijs kleinschalig. Elke opleiding wordt verzorgd door een team van docenten die jou bij naam kennen en die voor je klaar staan als je extra hulp of begeleiding nodig hebt.
  • Contacten met het bedrijfsleven. Wij werken samen met bijvoorbeeld: Ajax, Cordaan, AMC, Johan Cruijff, ING, Océ, H&M, HEMA, D-Reizen, VacanSoleil, Jan des Bouvrie, PAL West, BAM, SSP, KLM, Lufthansa, Dutchview, Frank Sanders, Joop van den Ende, Randstad en internationale (stage)bedrijven over de hele wereld.
  • Leren doe je het beste in de praktijk, bijvoorbeeld bij het viersterrenhotel The College Hotel in Amsterdam Zuid waar we mee samen werken, of bij het Schiphol College.
  • Goed bereikbare schoolgebouwen, vlakbij haltes van de metro, de trein en de sneltram.
  • Goede mogelijkheden om door te stromen, zowel binnen het ROCvA als naar het hbo.

Met een opleiding Zorg & Welzijn kun je veel kanten op

Je kunt bijvoorbeeld apothekersassistent, verpleegkundige, onderwijsassistent of laborant worden. Maar je kunt ook gaan werken met gehandicapten, in de jeugdzorg, de kinderopvang of als begeleider van kleinschalige woonvormen.