De Universiteit Twente is de plek waar talent zich het best ontplooit. De grote uitdagingen die de wereld te wachten staan in de komende decennia, hebben veel effect op het wereldwijde universitaire landschap. De studenten van vandaag zijn de global citizens van morgen, professionals die oplossingen bedenken voor grote sociale problemen.

De Universiteit Twente is een jonge en ondernemende universiteit die jonge mensen voorbereidt op die toekomst. Dit doen wij door innovatief, aantrekkelijk en toekomstgericht onderwijs en door een globale rol te vervullen in technologisch én maatschappelijk onderzoek. 2.950 wetenschappers en professionals zorgen samen voor baanbrekend onderzoek, relevante innovatie en inspirerend onderwijs voor meer dan 9.000 studenten.

De Universiteit Twente beschikt over een bloeiende campus, die een ecosysteem vormt voor honderden spin-off bedrijven. Ondernemerschap zit in onze genen. Op de campus zijn zo’n 100 (student)bedrijven gevestigd. Daarnaast heeft Universiteit Twente al meer dan 800 succesvolle spin-off bedrijven voortgebracht. Kennispark Twente stimuleert en faciliteert startende ondernemers.

Op onze prachtige, groene campus gebeurt echter veel meer. De faciliteiten voor sport en cultuur zijn uniek en met evenementen als ’s werelds grootste denktank Create Tomorrow en het grootste studentensportevenement de Batavierenrace is de campus een begrip. De campus inspireert en bruist!

Uitgelichte opleiding

Opleiding Biomedische Technologie

Wil jij later technologie ontwikkelen voor de gezondheidszorg? Heb je interesse in revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses? Dan is de bachelor Biomedische Technologie aan de Universiteit Twente wellicht iets voor jou. In deze ingenieursopleiding ontwerp én ontwikkel je nieuwe technologie voor de gezondheidszorg. Je ontwikkelt medische innovaties die écht bijdragen aan betere zorg. Toepasbaarheid is het sleutelwoord.

De opleiding Biomedische Technologie aan de Universiteit Twente bouwt voort op ruim 30 jaar ervaring met biomedisch technisch onderwijs en onderzoek. Bovendien is de ontwikkeling van technisch medische innovaties een van de speerpunten van deze universiteit. Dankzij ons geïntegreerde projectonderwijs met focus op de praktijk bereid je je maximaal voor op je toekomstige carrière.

Lees meer over de studieopbouwtoelating en inschrijving, ervaringen van studenten en mogelijkheden na de bachelor. Wij bieden bijvoorbeeld ook de masteropleiding (MSc.) Biomedical Engineering aan.