Ben jij een derdejaars SPH, MWD, MMZ, KT of pedagogiek student en op zoek naar een stageplaats voor september 2018? Wil je tijdens deze stage werken met en voor jongeren?

Stageplaats per september 2018

Leer & werkomgeving De Ervaring is een locatie voor jongeren met talenten en een beperking. Wil je hen begeleiden, verzorgen en onderzoek doen naar individuele interesses en talenten? Dan hebben wij per september 2018 een uitdagende stageplaats voor je op Leer & werkomgeving De Ervaring.

Wat ga je doen?

Als stagiaire werk je samen met andere stagiaires op de groep. Er wordt hierbij een groot beroep gedaan op je zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Je wordt aangestuurd door een team professionele persoonlijk begeleiders. Je kan tijdens je stage verschillende zaken leren en ontwikkelen zoals het aanbieden van (ontwikkelings-)activiteiten, sensopathische activiteiten, prikkelverwerking, een gestructureerd dagprogramma, omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag en verzorgende handelingen, maar ook het schrijven van rapportages en ondersteuningsplannen. Je wordt persoonlijk begeleider van een cliënt en voert gesprekken met vertegenwoordigers en gedragsdeskundigen.

Je werkt regelmatige diensten van 08:15 tot 16:15 uur.

Jij

  • bent student SPH, MMZ, MWD, pedagogiek of KT (volg je een andere richting neem dan met ons contact op voor de mogelijkheden);
  • hebt affiniteit met jongeren met een verstandelijke en/of motorische beperking;
  • durft feedback te geven en wilt dit oefenen;
  • hebt goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;
  • bent ondernemend en creatief.

Wie zijn wij?

Wij zijn een leer & werkomgeving voor jongeren met een verstandelijke en/of motorische beperking. De deelnemers hebben verschillende cognitieve niveaus. Zij volgen een gevarieerd programma. Denk hierbij aan individuele activiteiten (bijvoorbeeld ‘leren boodschappen doen’), stage lopen op werkplekken buiten LWO De Ervaring en ontwikkelingsgerelateerde cursussen en trainingen. Alles is gericht op de individuele wensen/interesses en mogelijkheden van de deelnemers. Er zijn drie basisgroepen en er is een keukengroep. Studenten spelen een belangrijke rol binnen het project. Op Leer & werkomgeving De Ervaring werken professionele persoonlijk begeleiders, gedragsdeskundigen, fysiotherapeuten en studenten van verschillende studies.

Wij bieden

  • een gevarieerde uitdagende stageplek met veel mogelijkheden;
  • inwerkperiode met cursussen en trainingen;
  • het hele jaar door studiedagen en trainingen waarbij wordt ingezoomd op onderwerpen zoals communicatie, autisme en teamsamenwerking;
  • een stagevergoeding conform CAO gehandicaptenzorg.

Ben je enthousiast geworden?

Reageer dan op deze vacature door te mailen naar marissa.langeveld@gemiva-svg.nl.

Kijk op onze site voor meer informatie over Gemiva SVG Groep. Heb je dan nog vragen, neem dan contact op met Marissa Langeveld via marissa.langeveld@gemiva-svg.nl of 06 21932323.

Trefwoorden: Stage, Zorg, Gehandicaptenzorg, Begeleider, SPH, MMZ, MWD, pedagogiek, Kunstzinnige Therapie, Leiden, Zuid-Holland.