Stagemarkt.nl biedt MBO 400.000 stageplekken en leerbanen verdeeld over meer dan 230.000 erkende leerbedrijven. ​Deze website wordt dagelijks geactualiseerd. Op Stagemarkt.nl vind je alle erkende leerbedrijven die op dit moment een student zoeken. SBB is de organisatie die bepaalt welke bedrijven zichzelf erkend leerbedrijf mogen noemen. 

Zorgen voor een goede match tussen degene die stage zoekt en het leerbedrijf is het belangrijkste doel van Stagemarkt.nl.

Stagemarkt.nl is voor iedereen die betrokken is bij het aanbieden, zoeken en vinden van een stage of leerwerkbaan. Zo kunnen mbo-studenten een profiel aanmaken voor het opstellen van een persoonlijk CV en kunnen ze zelf zoeken naar een leerbedrijf. En bedrijven kunnen zich kosteloos aanmelden om erkend leerbedrijf te worden voor het opleiden van bbl- of bol-studenten.

Toegang tot Stagemarkt.nl is geheel kosteloos en onafhankelijk voor zowel studenten, coördinatoren beroepspraktijkvorming en bedrijven.

Op Stagemarkt.nl vind je bedrijven die zowel stages in het binnenland als het buitenland aanbieden. Zie Stagemarkt.nl

Vraag eventueel hulp aan de stagecoördinator van je school.

Stagemarkt.nl is een onderdeel van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen zo steeds de vakmensen die ze nodig hebben.